Wielrennen BK tijdrijden elite 2 Gavere

Jari Verstraeten blijft dromen van het podium: “Veel gegadigden voor brons”

Jari Verstraeten: “Het gevoel op de tijdritfiets is goed en het parcours in Gavere staat me aan.“

Jari Verstraeten: “Het gevoel op de tijdritfiets is goed en het parcours in Gavere staat me aan.“ ©  Geert De Rycke

Gentbruggenaar Jari Verstraeten (Bataia Brigade) verzamelde de voorbije jaren vierde plaatsen bij de vleet op het Belgisch tijdritkampioenschap en wil in Gavere een leemte opvullen op een omloop die de tandarts perfect moet liggen.

Freddy De Geest

Jari Verstraeten (33) begon goed aan het seizoen met ereplaatsen in Kleit (4de) en Templeuve (7de). “Dat klopt, maar daarna had ik minder tijd om me op de koers te concentreren omdat er ook nog moet gewerkt worden”, weerlegt hij. “Mijn laatste wedstrijd voor de vakantie reed ik in Oordegem en die was echt niet goed. We combineerden vakantie met veel fietsen in de buurt van de Mont Ventoux. Die twee weken hebben me goed gedaan. Met vertrouwen trek ik naar Gavere waar Guillaume Seye en Rutger Wouters weer de favorietenlijstjes toppen. Die twee verdelen goud en zilver onder elkaar. Daar mag geen twijfel over bestaan. Voor het brons zijn er veel gegadigden. Met David Boucher en David Desmecht wordt het een harde strijd voor de derde plaats. Nooit eerder stond ik op het podium na een BK en dat blijft een droom. Lukt het dit jaar niet, dan probeer ik het volgend jaar opnieuw.”

Het aanbod aan tijdritten voor de elite 2 is klein in ons land en dus trok Verstraeten de landsgrenzen over.

“In Nederland en Oostenrijk heb ik tijdritten gereden. In Oostenrijk won ik de tijdrit die als kwalificatie telde voor de grandfondo. Het gevoel op de tijdritfiets is goed en het parcours in Gavere staat me aan. Al denk ik dat men om en rond Gavere een nog mooiere omloop had kunnen uittekenen. Met Victor Campenaerts heb ik de omloop eens verkend. De manier waarop Victor de bochten aansnijdt, is formidabel. Zeker aan die snelheid, maar die benader ik nooit. Als ik door de bochten beter in te gaan een paar seconden win, kan het de bonus zijn die het verschil maakt tussen eremetaal of een troosteloze ereplaats. In Ingelmunster was het vorig jaar zeker geen omloop op mijn maat en werd ik vierde. Dichter bij huis moet ik beter aan mijn trekken komen. Als alles meezit, moet het mogelijk zijn om eindelijk een medaille te veroveren”, aldus nog Jari Verstraeten.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio