Atletiek Masters 

Erwin Van Nieuwenhove stopt na vijftig jaar atletiek: “Ik wil in schoonheid eindigen”

Erwin Van Nieuwenhove heeft 130 titels op zijn naam staan. 

Erwin Van Nieuwenhove heeft 130 titels op zijn naam staan. © Johnny De Ceulaerde 

Op het BK voor masters zorgde Erwin Van Nieuwenhove niet alleen voor drie nieuwe titels, maar ook voor een nationaal record in het speerwerpen in de categorie M60. “Dit is ook mijn laatste seizoen”, aldus de ALVA-atleet. Ik wil echt in schoonheid eindigen.”

“Ik zal dan precies vijftig jaar in de atletiek hebben gestaan”, zegt de werpspecialist uit Aalst. “Ik herinner me nog heel goed toen ik vijftig jaar geleden op mijn witte pantoffels een scholenveldloop won. De dag daarna stond Eendracht Aalst aan de deur om me bij de club te laten aansluiten. Sindsdien is er uiteraard al heel wat water door de zee gelopen. Mijn grootste successen behaalde ik als master. In totaal heb ik nu meer dan 130 titels op mijn naam staan, waarvan 36 Belgische.”

Ook deze winter was het prijs. “Op het BK indoor verbeterde ik het record kogelstoten naar 13,37 meter, wat me op de wereldranglijst de elfde plaats opleverde.”

Derde beste wereldjaarprestatie

Op het BK in Brugge werd de verzameling nog met drie hoogste podiumplaatsen uitgebreid. “Wat was ik die dag blij met de verbetering van het record speerwerpen. Een tijdlang kon ik me in die discipline niet doorzetten omdat ik door een spierprobleem zonder aanloop moest gooien. Dat is nu in orde gekomen met als gevolg dat ik een mooie 50,68 meter achter mijn naam kreeg. Het was de worp waarbij alles klopte. Wereldwijd was dit daarenboven de derde beste prestatie van het jaar.”

“Graag had ik eind van de maand deelgenomen aan het EK in het Finse Tampere. Het kogelstoten en het speerwerpen stonden echter met een week tussen geprogrammeerd, wat de verblijfskosten de hoogte zouden injagen. Graag zou ik nu in eigen land nog eens deelnemen aan een werpvijfkamp. Ik zou me dan alleen maar extra moeten toeleggen op het hamerslingeren en het gewichtwerpen. Plannen heb ik anders nog genoeg, zo denk ik ook aan het Speerfestival in het Nederlandse Woerden. Met de door ALVA georganiseerde Vredesloop neem ik in november definitief afscheid van de competitie. Het is mooi geweest, ik wil in schoonheid eindigen.” (wgo)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio