Ruitenwasser grist horloge van 35.000 euro mee tijdens shift, maar bij het doorverkopen loopt het mis

De ruitenwisser griste het horloge (niet op de foto) meteen mee. 

De ruitenwisser griste het horloge (niet op de foto) meteen mee. ©  fvv

Gent -

Een 24-jarige ruitenwasser uit Gent is woensdag door de rechtbank veroordeeld tot 18 maanden celstraf voor de diefstal van een horloge van 35.000 euro tijdens een opdracht.

Simon Dekaezemaker

De 24-jarige ruitenwasser maakte schaamteloos misbruik van het vertrouwen dat het gezin in hem had. De man was aan het werk in hun woning en zag plots een peperduur horloge met een waarde van zo’n 35.000 euro liggen. De wasser twijfelde niet en ritste pijlsnel het horloge mee.

Maar de man had dan wel plots een duur horloge, hij wist niet aan wie hij het kon verkopen. Daarop schakelde man een vriend in om hem te helpen het door te verkopen. Die contacteerde nog twee andere personen en zo verkochten ze het horloge uiteindelijk, maar wel slechts voor 7.500 euro.

Onderzoek leidde daarna al snel naar de ruitenwasser in kwestie. Hij kreeg woensdag een celstraf van 18 maanden van de rechter in Gent, waarvan 12 met uitstel opgelegd. Zijn vriend kreeg 80 uur werkstraf en de twee anderen die ook meehielpen een jaar celstraf met uitstel. Verder moeten ze de waarde van het horloge, begroot op 35.000 euro, vergoeden aan de eigenaar.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio