Mix van alcohol en drugs doen dertiger door het lint gaan: plots sneed hij slachtoffer de keel over

 

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Gent -

Een 31-jarige man uit Gent hangt vijf jaar celstraf boven het hoofd voor poging doodslag. Dronken en onder invloed van medicatie sneed hij een 53-jarige man zijn keel over. “Weet niet wat er gebeurd is.”

Simon Dekaezemaker

De dertiger uit Gent kampte met een hardnekkige verslavingsproblematiek. De man zocht zijn heil in roesmiddelen als hij goed in zijn vel zat, maar ook als hij zich slecht voelde. Hij dronk op een avond soms een fles whisky en wijn samen, gebruikte daarbij cocaïne en nam ook verschillende medicatie.

In maart raakte de man zo in een ‘manische toestand’. “Ik weet niet wat er gebeurd is”, verklaarde hij zelf. Een 53-jarige uit Gent had hem ’s nachts een lift naar huis gegeven. Het ene moment was de dertiger dronken, maar vriendelijk. Thuis aangekomen knapte er iets en sneed hij de vijftiger zijn keel over.

Hulpdiensten verwittigd

De dertiger werd wakker uit zijn manische toestand en schoot de man te hulp. Met een handdoek bedekte hij de snijwonde en hij hield het slachtoffer wakker. De dertiger verwittigde ook onmiddellijk de hulpdiensten, die snel ter plaatse kwamen. Het slachtoffer overleefde uiteindelijk zo de feiten.

Tegen 29 juni buigt de rechter zich over de zaak. De dertiger riskeert vijf jaar celstraf onder strenge probatievoorwaarden. “Mijn cliënt heeft een groot schuldinzicht, erkent zijn verslaving en zal hieraan werken”, pleitte advocate Laura Otte. “Zijn omgeving steunt hem ook. Geef hem die laatste kans.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio