Zeven huizen aan statige laan worden al zeker voor nog eens vijftig jaar sociaal verhuurd

Zeven huisjes in deze rij worden binnenkort gerenoveerd. 

Zeven huisjes in deze rij worden binnenkort gerenoveerd. ©  fvv

Gent -

Zeven sociale woningen in de Kasteellaan en acht in de Abrikoosstraat worden gerenoveerd door privébedrijven, maar blijven de komende vijftig jaar gereserveerd voor sociale huurders. De Stad Gent geeft ze in erfpacht en legt via het Sociaal Verhuurkantoor de huurprijzen vast.

Fien Lakiere

In de statige Kasteellaan staat een rij woningen die in de jaren ’90 gerenoveerd werden en sindsdien bewoond worden door sociale huurders. De huizen zijn opnieuw aan renovatie toe en zijn via stadsontwikkelingsbedrijf Sogent eigendom van de Stad.

Sogent doet nu een oproep naar privébedrijven die de renovatiewerken willen uitvoeren. In ruil krijgen zij de komende vijftig jaar de erfpacht over de gebouwen, en dus ook de huurinkomsten. Voorwaarde is wel dat de woningen al die tijd verhuurd worden via het Sociaal Verhuurkantoor als sociale woningen.

Ook acht huizen in de Abrikoosstraat worden op de manier in erfpacht gegeven. In Ledeberg komen er dan weer drie nieuwe huizen bij. Twee woningen in de Langestraat worden gesloopt en heropgebouwd en op een braakliggend perceel in de Ledebergstraat komt een nieuwbouw.

Door bedrijven in te schakelen voor de bouw en renovatie van (toekomstige) sociale woningen, moet het aanbod sneller uitbreiden. Er staan immers duizenden mensen op de wachtlijst in Gent. De komende jaren wordt voor dit project zo’n drie miljoen euro uitgetrokken.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio