Openbare aanklager eist twee en een half jaar voor Mario Cipollini voor bedreigingen en fysiek geweld tegen zijn ex

 

 ©  door Raymond Kerckhoffs (via Telegraaf)

Openbare aanklager eist twee en een half jaar voor Mario Cipollini voor bedreigingen en fysiek geweld tegen zijn ex.

hc

De Italiaanse sportkrant ‘La Gazetta dello Sport’ schrijft dat de officier van justitie van Lucca, Letizia Cai, twee jaar eist voor verwondingen en bedreigingen van zijn ex en nog eens zes maand voor bedreigingen aan het adres van haar huidige partner, de ex-voetballer Silvio Giusti. Zowel zijn ex, als de nieuwe vriend, als haar broer Mario, een ex-keeper, dienden een klacht in.

Mario Cipollini heeft de beschuldigingen altijd afgewezen. Hij ontkent dat hij geweld tegen zijn ex-vrouw gebruikte en dat hij een pistool op haar zou gericht hebben, zoals de andere partij beweert. De openbare aanklager sprak in haar verzoek om tenlastelegging over “handelingen die de lichamelijke en geestelijke integriteit schaden.”

De feiten die Sabrina Landucci aanklaagt en waar het openbaar ministerie zwaar aan tilt, zouden volgens zijn ex hebben plaatsgevonden op 6 januari 2017 toen ze aan het werk was in een sportcentrum. “Hij greep me bij de nek en sloeg me met het hoofd tegen de muur.” De advocaat van zijn ex eist ook een schadevergoeding van 80.000 euro.

De volgende hoorzitting is op 13 juli. Dan komt de verdediging de wereldkampioen van Zolder 2002 en de ex-topspurter aan de beurt.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Koersnieuws

Video

Keuze van de redactie