Roeien U23 en U19 Koninklijke Holland Beker in Amsterdam

Boris Taeldeman en Mazarine Guilbert kleuren selectie

Twee Belgische teams kleuren de selectie die dit weekeinde in Amsterdan voor de Internationale Holland Beker de Bosbaan worden opgestuurd. Daarin steken twee Gentenaren: Boris Taeldeman en Mazarine Guilbert.

Boris Taeldeman, kersvers vice-Europese juniorkampioen in skiff U19, wordt gecoacht door Gentse RS trainer Jonas Deconinck. Die is wat blij dat zijn poulain weer een wedstrijd kan roeien. “Boris werkte vlekkeloos het oefenschema af en heeft dus een puike basisconditie.” Toch vindt Jonas niet dat zijn skiffeur met steile ambitie het water op moet. “Boris hield de voorbije weken de focus vooral op school, logisch voor een leerling van het laatste humaniorajaar. De races in Amsterdam benaderen we als het afsluiten van die examenperiode en het opstarten van onze voorbereiding op het juniores WK. Boris heeft het ticket voor het juniores WK al op zak, dus is er geen selectiedruk. Het terug aanknopen met het wedstrijdgebeuren en vooral opnieuw genieten worden ons leidmotief.”

Zijn Gentse RS collega Christophe Aelman, coach van de dubbeltwee Mazarine Guilbert- Caitlin Govaert, die vorig seizoen 8ste werd op het WK U23 en 5de op het EK U23, zit op dezelfde golflengte. “Hoed af toch voor Mazarine. Als eerste jaar universiteitsstudente aan de Criminologie slaagde ze erin om elke geplande oefensessie af te werken, behalve dan op de dag voor een examen. Op die manier werkten Caitlin en Mazarine zo’n 70 % van een normale wedstrijdvoorbereiding af. Wellicht niet genoeg om in duel te gaan met sterke teams, maar wel om op de Bosbaan een goed figuur te slaan en bondscoach Müller ervan te overtuigen om hen opnieuw op te nemen in zijn selectie voor het WK U23.”(bll)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio