Treinbegeleider weigert grote groep jongeren toegang tot trein in Mechelen nadat ze zich bedreigd voelt, politie opent onderzoek

 

 ©  Joris Herregods

In het station Mechelen-Nekkerspoel vond woensdag een incident plaats waardoor de treinbegeleider van NMBS een grote groep jongeren de toegang tot de trein weigerde. De vrouw zegt dat ze zich bedreigd voelde, en zal klacht indienen bij de spoorwegpolitie. Dat meldt VRT NWS.

evdg

Wat er precies gebeurd is woensdag in het station Mechelen-Nekkerspoel, is niet duidelijk. Toen de lokale politie aankwam, hoefde die naar eigen zeggen niet meer tussenbeide te komen. “We hebben nagevraagd wanneer de volgende trein kwam, en hebben dat aan de jongeren gecommuniceerd”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “Ze zijn vervolgens ook kunnen vertrekken.” De treinbegeleidster verklaarde wel nog een klacht te zullen indienen bij de spoorwegpolitie.

Volgens NMBS draaide het voorval rond het weigeren van een controle. “De treinbegeleidster van een IC-trein van Antwerpen naar Brussel werd woensdagavond op het perron van Mechelen-Nekkerspoel geconfronteerd met een groep reizigers die aangaf niet te willen worden gecontroleerd”, zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols. “De treinbegeleidster voelde zich geïntimideerd en vroeg om een interventie, waarop de politie ter plaatse is gekomen. De treinbegeleidster heeft daarna de dienst stopgezet en de reizigers zijn met een andere trein naar Brussel gereisd.”

De jongeren zouden onderweg naar huis zijn geweest vanuit recreatiedomein De Nekker, waar de voorbije dagen ook al verschillende relletjes en andere onregelmatigheden plaatsvonden. Het recreatiedomein nam daarom zelf al maatregelen zoals een verplichte online ticketverkoop met identiteitsopgave, een limiet van 300 bezoekers en een beperking op grote groepen.

De Nekker in Mechelen  

De Nekker in Mechelen  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie