Nafi Thiam en de Borlées strijden dit weekend voor medailles in Gentbrugge

 

 ©  BELGA

Gentbrugge -

Nafi Thiam, de gebroeders Borlée, Noor Vidts, Ben Broeders...Het kruim van de Belgische atletiek zakt dit weekend af naar het Wouter Weylandtstadion in Gentbrugge voor het Belgisch kampioenschap.

Geert Neyt

Toen in 2011 op de terreinen van atletiekclub Racing Club Gent in Gentbrugge het Wouter Weylandtstadion opende, benadrukte het stadsbestuur dat de piste zo up-to-date was dat ze de olympische normen haalde. Elf jaar later haalt het stadion eindelijk het Belgische Kam­pioenschap binnen.

Tweevoudig olympisch kampioen Nafi Thiam – die nog nooit outdoor in Gent haar talent kon tonen –zal zaterdag deelnemen aan het verspringen en zondag aan de 100 meter horden.

Die andere tienkampster Noor Vidts concentreert zich op hoogspringen en kogelstoten en Kevin en Jonathan Borléé lopen met Alexander Doom en Jonathan Saccoor de 400 meter. “Maar ook onze clubleden Imke Vervaet, Tibo De Smet en Remi Malengreaux strijden mee voor een, medaille”, zegt Bert Misplon van Racing Gent.

Voor sommigen is het de laatste kans om een ticket naar het WK Atletiek in Eugene, VS te versieren. Anderen, zoals polsstokspringer Ben Broeders groeien naar hun topniveau toe, zodat er mooie prestaties verwacht kunnen worden.

Voor vrijdag zijn al 1.000 tickets verkocht, voor zaterdag 2.000 en voor zondag 2.500, maar er kunnen nog altijd mensen bij. Een dagticket kost 8 euro (10 euro voor zondag), voor het hele weekend betaal je 15 euro. Het tijdsschema met alle disciplines is hier te vinden.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio