Atletiek BK Gentbrugge

Jente Hauttekeete: “Klaar geraken voor de tienkamp”

Jente Hauttekeete.

Jente Hauttekeete.© GDR

Gespreid over drie dagen vindt dit weekend in het Wouter Weylandtstadion het BK atletiek plaats. Jente Hauttekeete wil in Gentbrugge na een korte gedwongen afwezigheid met het oog op de tienkamp van volgende week de conditie testen.

“Het was erg jammer dat ik in de aanloop naar de tienkamp in het Oostenrijkse Götzis forfait moest geven met rugpijn”, vertelt Hauttekeete. “Het ging om een aangeboren probleem waarbij het uitsteeksel van de onderste wervel spierpijn veroorzaakte. Ik kreeg meteen aangepaste spieroefeningen, waarna ik de training kon hervatten. Twee weken geleden hernam ik de competitie in Oordegem. Ik haalde er op de 400 meter een mooie 49”30, maar in de 110 meter horden liep het mis. Gedreven door de wind kwam ik te dicht bij de horden uit en kon ik een valpartij maar nipt ontwijken.”

Vorige zaterdag was de KAAG-atleet aan de slag in Nijvel in het verspringen. “Ik dacht dat mijn indoorprestatie van deze winter voldoende was om te kunnen deelnemen aan het BK, maar niets was minder waar. Ik moest dus nog een proef afleggen. Met een sprong van 7,35 meter kwam ik op amper tien centimeter van mijn persoonlijk record uit. Daarenboven zette ik een zeer regelmatige reeks neer, wat toch vertrouwen geeft voor de nabije toekomst. Op het BK zet ik naast het verspringen ook aan op de horden, want daar heb ik iets goed te maken. Ik hoop ooit onder 14” uit te komen, maar verwacht zaterdag eerder iets in de buurt van 14”30.”

Plannen verschuiven

“Natuurlijk heb ik mijn plannen voor het EK tienkamp moeten verschuiven. Maar geen nood, ik neem volgend weekend in Amiens deel aan de Franse kampioenschappen. Ik heb er een goed oog in, vooral omdat ik op training heel wat vorderingen heb gemaakt in de werpnummers.”

Eén van de afwezigen is 200-meterloopster Justine Goossens. “Ik had nochtans goed getraind op stage in Cyprus”, vertelt de atlete van Racing Gent. “Maar niet lang daarna kreeg ik last met de achillespees. Met als gevolg dat ik zeker vijf weken langs de kant moest. Ik hoop midden juli mijn wederoptreden te kunnen maken.” (wgo)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio