15-jarige fietser buiten levensgevaar na zware botsing met auto

 
Bachte-Maria-Leerne/Drongen -

De 15-jarige fietser uit Drongen-Luchteren die twee weken geleden werd aangereden in Bachte-Maria-Leerne, is buiten levensgevaar. Dat laat het parket van Oost-Vlaanderen weten.

Simon Dekaezemaker

De scholier werd begin juni aangereden op de weg naast het Schipdonkkanaal, richting Nevele. Ter hoogte van Corgas, waar het fietspad van de rijweg is gescheiden door middel van een haag, reed de fietser door een opening in die haag om de rijbaan te kruisen.

Net op dat moment kwam een Renault Clio aangereden, bestuurd door een 21-jarige werknemer van een bedrijf uit de buurt.De bestuurder uit Bachte kon de fietser onmogelijk ontwijken. De jongen werd opgeschept en botste met zijn hoofd tegen de voorruit.

Met zware verwondingen aan het hoofd werd hij overgebracht naar het UZ Gent. De jongere vocht enkele dagen voor zijn leven, maar verkeert ondertussen niet meer in levensgevaar. Het Oost-Vlaams parket stuurde een deskundige ter plaatse om de juiste omstandigheden te onderzoeken. Over de bevindingen is nog niks bekend.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio