Inspiratie nodig voor de Gentse Feesten? Zaterdag komt het programmaboekje tot leven

 

 ©  fvv

Gent -

Nog op zoek naar wat inspiratie voor de Gentse Feesten? Dan kan je zaterdag zeker eens langsgaan op de Artiestenmarkt in de Veldstraat.

Max Dedulle

Ja, er is natuurlijk de website en ook het lijvige programmaboekje ligt al op heel wat Gentse salontafels. Maar hoe blijf je de bomen zien door het Gentse Feestenbos, met zijn tientallen pleinen en zalen?

De beste voorbereiding is misschien wel de Artiestenmoart, ook bekend als “de mosterdpot van de Fieste”. Heel wat performers en organisaties geven een staaltje van hun kunnen in Hotel d’Hane Steenhuyse, midden in de Veldstraat.

Van 11 tot 17 uur kan je in de sfeervolle binnentuin op ontdekkingstocht. Gentse organisaties en artiesten stellen er zichzelf voor en laten zien wat je kan verwachten op de Feesten. Muziek, volkstheater, cabaret …

Walter Baele brengt op de Feesten zijn laatste zaalshow met bekende typetjes als  Martin Rigolle.  

Walter Baele brengt op de Feesten zijn laatste zaalshow met bekende typetjes als Martin Rigolle.  ©  fvv

Extravagante diva

Er vinden zaterdag ook kleine optredens plaats. Zo kan je bijvoorbeeld Luk De Bruyker en zijn sif muziek, Jan Gorleer, aan het werk zien. Filmregisseur Lieven Debrauwer kruipt al eens in de huid van de extravagante diva Leona d’Exelmans, als voorsmaakje van een show in theater Tinnenpot.

Eregast is Walter Baele. De acteur en komiek brengt op de Feesten zijn laatste zaalshow met bekende typetjes, en dan kan natuurlijk Martin ‘kweetekikooknieoedadagekomenes’ Rigolle uit Zwijnaarde niet ontbreken.

Vergeet vooral je agenda niet, want de kans is groot dat je met heel wat plannen naar huis gaat. En met extra veel zin in de Feesten, dat natuurlijk ook.

Zaterdag 25 juni van 11 tot 17 uur in de tuin van stadspaleis d’Hane Steenhuyse, Veldstraat 55.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio