Student hotelmanagement met wijnpassie opent pop-up wijnbar boven Vin’Otaire

Maxim Vantorre (21) in wine bar Maxim’s boven wijnboetiek Vin’Otaire, die op 1 juli opent als pop-up. De rozen staan in een fles Rioja Castillo Ygay.   

Maxim Vantorre (21) in wine bar Maxim’s boven wijnboetiek Vin’Otaire, die op 1 juli opent als pop-up. De rozen staan in een fles Rioja Castillo Ygay.  ©  kristin matthyssen

Zandhoven, Grobbendonk -

Een wijnbar met keuze uit vijfhonderd verschillende soorten: Maxim Vantorre (21) van de pop-up wijnbar Maxim’s die op 1 juli opent op de eerste verdieping van de bekende wijnboetiek Vin’Otaire in Zandhoven zal niemand moeten teleurstellen.

Kristin Matthyssen

Dat hij in die luxepositie verkeert, komt dankzij de samenwerking met Vin’Otaire waar Maxim op drukke periodes zoals tijdens de feestdagen gaat helpen. Onder zijn wijnbar bevindt zich de gigantische – zeg maar – wijnbibliotheek van Vin’Otaire. Zaakvoerders Bram Drexeler en Kelly Verbergt hadden wel oren naar het voorstel van de ondernemende student hotelmanagement uit Grobbendonk, die woensdag net zijn laatste examen heeft afgewerkt. Van 1 juli tot half september, als de hogeschool weer opstart, zal hij op donderdag en vrijdag tussen 16 en 22u en op zaterdag (14-22u) en zondag (14-20u) gasten ontvangen.

“Via mijn schoonvader ben ik gebeten door de wijnmicrobe”, legt Maxim Vantorre uit. “Hij haalde zijn passie op zijn beurt bij zijn schoonvader. Vorig jaar zijn we naar Toscane geweest en de Toscaanse rode wijnen behoren toch wel tot mijn favorieten. Maar ik ben ook een fan van de Piemonte-wijnen uit Italië en de Spaanse Rioja’s.”

Maxim’s grote droom is later nog een sommeliersopleiding volgen en een eigen wijnbar starten. “Nieuwe wijnen ontdekken en proeven is mijn passie en dat in combinatie met mijn passie voor horeca. Ik heb vroeger in de De Heerlyckheid in Grobbendonk gewerkt. Hier bij Kelly en Bram in Vin’Otaire help ik soms tijdens tastings. Ik wist dus dat deze mooie ruimte hier boven de wijnboetiek beschikbaar was. Eigenlijk is het hier een perfecte plek om af te spreken voor een namiddagje bijkletsen of een apero vooraleer je op restaurant gaat. Het groot dakterras achteraan heb ik nu nog bij de wijnbar betrokken. Binnen kan je met een dertigtal mensen zitten en op het terras is er ook een twintigtal zitplaatsen. Uitgebreid eten kan je niet bij Maxim’s, maar ik werk samen met Tapéro uit Grobbendonk die gespecialiseerd zijn in luxe tapasboxen om hier de betere tapashapjes te kunnen aanbieden bij de wijnen.”

 

 ©  Kristin Matthyssen

Aparte ingang

De klanten komen niet binnen via de toegangsdeur van wijnboetiek Vin’Otaire, maar via de grote buitentrap achteraan aan het terras. “Ik zal verschillende flessen hebben openstaan om per glas te drinken, maar je kan hier ook per fles kopen. In principe is elke fles die in de winkel staat, te bestellen. Als de gast ooit eens een hemelse wijn bij Vin’Otaire kocht, kan ik die altijd in de boetiek beneden op vraag gaan zoeken.”

Maxim werkt met betaalbare instapwijnen, maar ook met de echte duurdere die gedecanteerd worden voor de totale wijnbeleving. De duurste op zijn kaart? “Dat wordt waarschijnlijk de Marqués de Murrieta Rioja Castillo Ygay Gran Reserva Especial 2010, die in 2020 verkozen werd tot Best Wine of the World en waar er niet zo veel flessen meer van bestaan. Die zal hier rond 230 euro per fles worden aangeboden.”

 

 ©  Kristin Matthyssen

Er zijn ook bubbels, versterkte wijnen zoals porto en vermout en alcoholvrije alternatieven zoals alcoholvrije gin, bubbels en frisdrank. “En wie een koffie wenst, kan die uiteraard ook krijgen”, zegt Maxim Vantorre.

Maxim’s Wine Bar by Vin’Otaire, Langestraat 15, Zandhoven, vanaf 1 juli tot half september, donderdag en vrijdag (16-22u), zaterdag (14-22u), zondag (14-20u)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio