Hoge politiefunctionaris betrapt door collega’s terwijl hij seks had in dienstvoertuig aan ‘berucht’ bos: parket start onderzoek

Het beruchte bos 

Het beruchte bos 

Een hoge functionaris van de West-Vlaamse politiezone RIHO is betrapt door een politiepatrouille toen hij seks had in een anoniem politievoertuig, met een andere man. De feiten gebeurden op 14 maart in een bos in Marke (Kortrijk) maar kwamen pas nu aan het licht. Het parket voert een onderzoek.

Dirk Coosemans en Jonathan Folens

De man, die als burger bij de politie voor RIHO en een aantal andere West-Vlaamse politiezones werkt, was op 14 maart vertrokken in een anoniem dienstvoertuig, een Mercedes VITO. Onderweg moet de veertiger een andere man opgepikt hebben waarna ze samen naar het bosje De Libelle reden in Marke en zich aan mekaar tegoed deden.

Overlast

Het bosje staat gekend als ontmoetingsplaats voor homo’s. De politie patrouilleert er vaak omdat buren er klagen over overlast. Die dag passeerde een patrouille en die betrapte de hoge functionaris en de andere man tijdens hun vrijpartij. De agenten stelden PV op.

Zedenschennis

Het parket in Kortrijk bevestigt dat er een onderzoek loopt tegen de man voor feiten van zedenschennis.”Het onderzoek wordt gevoerd door de federale politie, om de onafhankelijkheid te waarborgen”, aldus de parketwoordvoerster. De politiezone RIHO (Roeselare, Izegem, Hooglede) is ook een tuchtonderzoek gestart tegen de man.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie