Ook kindje van één jaar onder de slachtoffers

Tribune stort in bij stierengevechten in Colombia: 4 doden, honderden gewonden en paniek in de straten door ontsnapte stier

Honderden mensen keken in een arena in El Espinal, in Colombia, naar een stierengevecht toen een deel van de tribune het plots begaf. Zeker vier mensen, onder wie een kindje van veertien maanden, zijn daarbij om het leven gekomen. Minstens 300 andere toeschouwers moesten gewond naar het ziekenhuis worden gebracht, aldus lokale media.

mtm, cdh, adb

Naar aanleiding van de feesten van San Pedro stond zondag een populair stierenvechtfestival op het programma in El Espinal, in Centraal-Colombia. Het ging om een ‘corraleja’, waarbij leden van het publiek worden aangemoedigd om de ring in te gaan en de stieren aan te vallen. Honderden mensen waren aanwezig, toen een deel van de drie verdiepingen hoge houten tribune plots instortte.

Hoewel er eerder ook sprake was van zes en zelfs acht doden, gaat het in de officiële regeringscommunicatie nu over vier doden. Het gaat om twee vrouwen, een man en een kindje van veertien maanden, aldus de Colombiaanse minister van Volksgezondheid. Er vielen ook vele honderden gewonden, van wie er 322 naar het ziekenhuis moesten worden gebracht. Vier slachtoffers zouden nog op de afdeling intensieve zorgen liggen. Plaatselijke ziekenhuizen, waaronder San Rafael, hebben hun noodplannen geactiveerd.

Ontsnapte stier

Volgens de krant El Tiempo wist een stier na het incident te ontsnappen, waarna paniek ontstond in de straten van El Espinal. De burgemeester van de stad vraagt inwoners om minderjarigen naar zijn kantoor te brengen, zodat ze herenigd kunnen worden met ouders die gescheiden raakten van hun kinderen.

Wat er precies gebeurd is, is voorlopig onduidelijk. President Iván Duque kondigde aan een onderzoek te vragen. De gouverneur van Tolima zou de burgemeesters van zijn departement nog voor het ongeval gevraagd hebben om shows die leiden tot dierenmishandeling op te schorten. Er zal een disciplinair onderzoek geopend worden tegen de burgemeester van El Espinal, kondigde het openbaar ministerie intussen aan. De burgemeester zou niet aan de eisen voldaan hebben voor actieplannen voor rampenzorg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over Colombia

Video

Keuze van de redactie