Martine Prenen over ontslag bij VRT: “Ik heb tegen de verkeerde schenen geschopt”

Vijftien jaar geleden moest Martine Prenen noodgedwongen afscheid nemen van de VRT. De presentatrice moest “zichzelf heruitvinden”, vertelt ze in een interview aan ‘Dag Allemaal’.

Martine Prenen was jarenlang presentatrice van het showbizzprogramma De Rode Loper op Eén. Prenen presenteerde het programma voor het laatst op 1 januari 2007. Haar contract bij Eén liep toen ten einde en werd niet verder verlengd. In Dag Allemaal blikt Prenen nog eens terug op dat moment. “Ik wou méér, opnieuw reporter zijn, interviews doen en connecties met mensen aangaan. Dat lukte niet door in een studio de autocue af te lezen. Dat ben ik gaan zeggen tegen mijn baas”, vertelt ze.

Of dat de reden was voor haar plotse afscheid? “Ik heb heel duidelijk aangegeven dat ik geen voldoening meer vond in mijn werk, en ik vrees dat ik toen tegen de verkeerde schenen heb geschopt.”

Prenen bracht onlangs een boek uit. Restart heet het, “omdat vallen en opstaan, de ogenschijnlijk eindeloze zoektocht naar balans en evenwicht, soms zwaar is”, klinkt het. Prenen moest zelf ook “herstarten” na haar afscheid bij VRT. “Aan de andere kant was het een geschenk. Als dit me niet was overkomen, had ik nooit de ruimte en tijd gevonden om te gaan studeren en een nieuw pad te vinden.”

 
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over Gezien?

Video

Keuze van de redactie