Patiënte gijzelt huisarts tijdens huisbezoek in Waregem en slaat haar met stok

De dokterspraktijk in kwestie in Waregem. 

De dokterspraktijk in kwestie in Waregem. ©  Jonathan Folens

Een vrouwelijke huisarts (33) is maandag gegijzeld tijdens een huisbezoek in Waregem. De patiënte, een vrouwelijke veertiger, ging door het lint omdat ze bepaalde medicatie niet kreeg van de huisarts. Daarop sloot ze de arts op en sloeg ze de arts met een stok. De huisarts probeerde te ontkomen via een raam maar raakte daarbij gewond. De politie kon haar uiteindelijk bevrijden, zo meldt het parket van West-Vlaanderen.

jvhBron: BELGA

De patiënt vroeg bij aankomst om bepaalde medicatie, maar de arts weigerde die te geven. Daarop begon de vrouw zichzelf te snijden met een mes, en keerde ze zich ook tegen de huisarts. Daarop werd de arts opgesloten en meer dan een uur gegijzeld. De arts kreeg ook stokslagen. Ze probeerde te ontkomen via een raam, maar raakte daarbij gewond. 

De politie kon de arts uiteindelijk bevrijden. De patiënte verschanste zich nog een tijdlang in de woning. Uiteindelijk kwam ook het Bijzondere Bijstandsteam ter plaatse. De vrouw zal worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die zal beslissen over haar aanhouding.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie