Pastoor Dergentstraat valt toch buiten blauwe zone

De bewoners van de Pastoor Dergentstraat protesteerden eind maart al met een petitie tegen de plannen voor een blauwe zone in hun verkaveling. 

De bewoners van de Pastoor Dergentstraat protesteerden eind maart al met een petitie tegen de plannen voor een blauwe zone in hun verkaveling. © Hans Otten

Geel -

De stad Geel voert vanaf 1 juli een nieuwe parkeerregeling in, waarbij onder meer de blauwe zone een uitbreiding krijgt. De Pastoor Dergentstraat valt daar na protest van de buurtbewoners niet langer in.

Voor de bewoners van de kleine verkaveling Pastoor Dergentstraat in Sint-Dimpna kwam het nieuws over de invoering van de blauwe zone eind maart als een complete verrassing. In een blauwe zone kan je enkel voor beperkte duur gratis parkeren met een parkeerschijf, bewoners kunnen wel een bewonerskaart kopen. Het stadsbestuur wil zo de parkeerdruk in de straat wegnemen. De buurt vocht met een petitie de plannen aan omdat er volgens hen geen sprake is van een parkeerdruk.

Na een bevraging heeft het bestuur de plannen herzien. “Daaruit blijkt nu dat meer dan 90% van de bewoners geen blauwe zone in hun straat wil. We vinden het belangrijk om naar onze inwoners te luisteren en in overleg met hen te gaan”, zegt Marlon Pareijn, de Geelse schepen van mobiliteit (CD&V). (ho)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs