Wout van Aert bevestigt dat knieprobleem is opgelost en vertrekt naar Tourstart in Kopenhagen: “Het gevoel is goed, ik ben klaar”

Wout van Aert op de luchthaven. 

Wout van Aert op de luchthaven. ©  Olivier Matthys

De berichten gingen al de goede kant uit, maar nu heeft Wout van Aert zelf bevestigd dat zijn knieblessure, die hem van het BK hield, verleden tijd is. Hij arriveerde dan ook mooi op tijd op de luchthaven van Zaventem om naar Kopenhagen te vertrekken.

Werner Bourlez, Jochen Henrioulle

Van Aert reed dinsdagvoormiddag in de buurt van woonplaats Herentals 38 km om de knie nog eens te testen. “Sinds zaterdag zit ik weer op de fiets, na vier dagen van gedwongen rust”, vertelt hij op Strava. “Ik begon met korte en dubbele sessies, maar gisteren kon ik een langere duurrit doen zonder pijn. Het lijkt erop dat de pijn op het juiste moment is afgenomen. De irritatie boven op mijn knieschijf is verdwenen en ik kan weer met volle kracht trappen. Ik wil mijn team, de artsen en de fysio’s die erbij betrokken waren, mijn familie en iedereen bedanken voor de steun. Ik ben klaar voor mijn vierde Tour de France.”

 

 ©  Olivier Matthys

Wout Van Aert vertrekt dinsdagavond richting Kopenhagen. Anderhalf uur voor het vertrek van zijn vlucht kwam de oud-Belgisch kampioen aan op Zaventem. Maar loslippig was man uit Lille niet tegenover de pers. “Sorry, maar ik moet morgen ook nog een persconferentie geven”, excuseerde hij zich voor zijn haast.

Van Aert kampte de voorbije dagen met kniepijn, die ervoor zorgde dat hij forfait moest geven voor de wegrit van het Belgisch kampioenschap. Gelukkig voelt zesvoudig ritwinnaar in de Tour zich ondertussen beter. “Het gevoel is goed, anders vertrok ik niet”, liet Van Aert zich op het nippertje ontvallen.

Al bleef het de ernst van die knieblessure een vraagteken. Was de pijn echt problematisch of heeft hij zo enkele dagen rust kunnen nemen, waardoor hij nu nog sterker aan de dag zal komen? “Het is niet ideaal”, ontkrachtte de renner van Jumbo-Visma die laatste denkpiste.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 
Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Wout van Aert

Video

Keuze van de redactie