“Russen wilden zo veel mogelijk mensen doden in vredelievende stad”: Zelenski deelt beelden van moment dat raket inslaat op winkelcentrum

“Nauwkeurig en opzettelijk”, noemt president Zelenski de raketaanval op het winkelcentrum © Reuters

Minstens achttien mensen kwamen maandag om het leven toen een raket een winkelcentrum in de Oekraïense stad Krementsjoek raakte. Zeker zestig mensen raakten gewond, reddingswerkers zoeken nog steeds slachtoffers onder het puin. Een beveiligingscamera filmde het moment waarop de raket met verwoestende kracht inslaat op het gebouw. De immense klap was ook voelbaar in een nabijgelegen park, waar wandelaars omver werden geblazen.

“Het is duidelijk dat de Russische moordenaars de exacte coördinaten hadden voor de raketaanval om zo veel mogelijk mensen te doden”, aldus president Volodimir Zelenski die de beelden van de raket deelde. “Voor dit staatsterrorisme zullen de Russen verantwoording moeten afleggen. Op het slagveld, door verstrengde sancties en ook voor een rechtbank.”

LEES OOK. Turkije verandert houding over NAVO-uitbreiding: wat betekent dit voor Poetin en wat krijgt Erdogan in de plaats?

LEES OOK. De grens met Rusland is hun grootste zorg: NAVO wil 300.000 militairen paraat houden om Europa te verdedigen

LEES OOK. Kremlin “bereid om oorlog vandaag te stoppen”, maar geen schijn van kans dat Oekraïne zich overgeeft

(pjv)

Aangeboden door onze partners

Meer video

Hoofdpunten

Keuze van de redactie