Huiszoekingen in huis in Peru waar vermiste Natacha (28) laatst gezien werd:“Eindelijk wordt er opnieuw serieus gezocht”

Natacha is al vijf maanden vermist. 

Natacha is al vijf maanden vermist. ©  rr

Volgens de lokale Peruviaanse krant La Republica wordt er opnieuw druk gezocht naar de vermiste Natacha de Crombrugghe (28). De jonge vrouw uit Linkebeek verdween op 24 januari en sindsdien ontbreek elk spoor. “Eindelijk komt er weer schot in de zaak”, reageert de moeder van Natacha die samen met haar man in Peru verblijft om het onderzoek op de voet te kunnen volgen.

Annelies Baeten en Kim Clemens

Volgens La Republica vinden momenteel huiszoekingen plaats in Cabanaconde waar de vermiste juriste voor het laatst gezien werd. Ze zou daar de avond van haar verdwijning nog naar een feestje gegaan zijn. Ook in de Colca-kloof wordt druk verder gezocht naar een lichaam. De onderzoeksteams gaan er ondertussen van uit dat ze Natacha niet meer levend zullen terugvinden. Hierbij lijken ze nog steeds met verschillende pistes rekening te houden, gaande van een ongelukkige val tijdens haar wandeltocht tot een misdrijf waarbij ze in handen zou gevallen zijn van criminelen.

LEES OOK: Ouders van vermiste Natacha zijn terug naar Peru “zonder retourticket”: “Ze willen niet naar huis zonder haar”

Lichaam nog niet gevonden

De ouders van Natacha die begin april opnieuw naar Peru afreisden in de overtuiging hun dochter te vinden, zijn tevreden dat er opnieuw druk gezocht wordt. “Het lichaam van onze dochter werd nog niet gevonden”, reageren ze. “In Peru verdwijnen jaarlijks vierduizend vrouwen. Het is een gekend probleem hier. Wij hopen dat de verdwijning van onze dochter hier dingen in beweging zal zetten.”

Eerder werden al kilometers aan wandelpaden onderzocht met reddingswerkers zonder resultaat. Door de hevige regenval en de aardbevingen moesten zoektochten meermaals worden stilgelegd. In het hostel waar Natacha verbleef werd ook sporenonderzoek gedaan om een eventuele criminele piste uit te kunnen sluiten. Het meisje is ondertussen al vijf maanden spoorloos.

De ouders van Natacha reisden in april opnieuw af naar Peru en keren niet terug voor hun dochter gevonden is. 

De ouders van Natacha reisden in april opnieuw af naar Peru en keren niet terug voor hun dochter gevonden is. ©  rr

LEES OOK: Ouders vermiste Natacha slaken noodkreet: “Dat we niet weten wat er met haar gebeurd is, maakt het ondraaglijk”

Op 22 mei werd in Brussel en Peru nog een mars van de hoop georganiseerd voor Natacha.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie