Stageplaats vaak kortste weg naar de job

Ook tijdens je studentenperiode kan je als student al een streepje voor hebben als het aankomt op het krijgen van de job. Een stageplaats hoort hier zeker bij. Al is het maar om te kunnen inschatten wat je graag en minder graag doet.

William VisterinBron: Jobat.be

In je afstudeerjaar moet je vaak een afstudeerstage doen van enkele maanden. Maar wat velen vaak vergeten, is dat dit een zeer grote stap is in de richting van hun eerste job. Vaak kiezen laatstejaarsstudenten voor een organisatie met een goede reputatie en sterk merk.

“Maar andere organisaties worden daardoor een beetje vergeten terwijl ook zij veel te bieden hebben. Kies niet onmiddellijk voor de meest bekende bedrijven, maar kijk breder. Ga niet voor de makkelijkste en meest voor de hand liggende keuze”, oppert Gitte Peeraer, talent acquisition & learning specialist bij Robert Walters & Walters People.

  • Van stage naar vaste job: 7 tips

Wat past bij jou?

Sta even stil bij wat bij jou past, suggereert Peeraer. “Wil je deel uitmaken van een klein of een groot team? Wil je graag veel verantwoordelijkheid? Wil je graag een veelzijdige job of toch liever niet? Dit zijn vragen die je jezelf moet stellen voor je start met je zoektocht naar een stageplaats”, stelt ze.

“Dankzij deze stage leer je immers de business kennen en is het mogelijk ook een stap naar je eerste job. Hou altijd in het achterhoofd dat je stageplaats ook wel eens je eerste werkgever kan worden. Start daarom tijdig met je research en neem een weldoordachte beslissing.”

Ook als student is het daarnaast interessant om je netwerk al uit te bouwen. “Dat kan door jobbeurzen te bezoeken, maar ook door bijvoorbeeld een seminarie of opendeurdag bij te wonen van bedrijven die je aanspreken.”

Lees ook:

Bron: Jobat.be

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen