SMI moet al maandenlang deel van haar speelplaats afsluiten en hoopt op snelle herstelling door kersverse eigenaar

Brokstukken van kerk vallen op speelplaats, maar “op 1 september willen we onze speelplaats weer volledig kunnen gebruiken”

Algemeen directeur Marc Leyman en preventieadviseur Kris Lievens van het aanpalende Sint-Maarteninstituut aan het noodgedwongen afgesloten deel van hun speelplaats, omwille van gevaar van neervallende  brokstukken.

Algemeen directeur Marc Leyman en preventieadviseur Kris Lievens van het aanpalende Sint-Maarteninstituut aan het noodgedwongen afgesloten deel van hun speelplaats, omwille van gevaar van neervallende brokstukken. © Leen De Smedt

Aalst -

De stad Aalst wordt de nieuwe eigenaar van de (zwaar versleten) Sint-Jozefkerk, zo besliste de gemeenteraad deze week. Maar herstellingswerken zijn zeer dringend, luidt het bij de directie van het aanpalende Sint-Maarteninstituut (SMI), die meer dan een derde van de speelplaats moest afsluiten wegens neervallende glasramen en andere brokstukken. Schepen van Onderwijs Karim Van Overmeire (N-VA) belooft dat de stad de noodzakelijke werken meteen aanpakt zodra de eigendomsoverdracht rond is.

Leen De Smedt

Hoofdpunten

Keuze van de redactie

Video