Doorgesneden paviljoen is voorbeeld van circulaire bouwmethoden

Studenten bouwen zelf tiny house op schoolcampus: “Met isolatie van gerecycleerde jeansbroeken, kurk en kranten”

Onderzoeker Arthur Daneels (23), student Bouw Jander Arijs (21) en projectleider Filip Van Langenhove (42) in het ‘sliced pavilion’ aan de Kwalestraat. Het is een doorsnede zodat je volledig kan zien hoe het project is opgebouwd.

Onderzoeker Arthur Daneels (23), student Bouw Jander Arijs (21) en projectleider Filip Van Langenhove (42) in het ‘sliced pavilion’ aan de Kwalestraat. Het is een doorsnede zodat je volledig kan zien hoe het project is opgebouwd. © Leen De Smedt

Aalst -

De Odisee-hogeschool in Aalst heeft er met een tiny house van eigen makelij een nieuwe eyecatcher in de Kwalestraat bij. De eerstejaarsstudenten Bouw namen samen met het onderzoeksteam DUBiT het werk voor hun rekening. Het ‘doorgesneden paviljoen’ werd niet alleen een plek waar jongeren kunnen verpozen of studeren, maar ook een showroom voor biogebaseerde en herbruikbare materialen om circulair mee te bouwen.

Leen De Smedt

Hoofdpunten

Keuze van de redactie

Video