Carnavalisten rouwen om Herman ‘Matot’ De Neef (72): “Hij deed alles voor iedereen”

Herman De Neef maakte 42 jaar deel uit van AKV De Matotten. 

Herman De Neef maakte 42 jaar deel uit van AKV De Matotten. ©  lds

Aalst -

Herman ‘Matot’ De Neef is op 72-jarige leeftijd overleden na een slepende ziekte. Hij draaide liefst 42 jaar mee bij AKV De Matotten in de carnavalshallen en had veel aanzien bij de Aalsterse carnavalisten voor zijn grenzeloze inzet.

Leen De Smedt

In onze reeks ‘Nooit te oud voor carnaval’ drie jaar geleden kwam De Neef nog naar voren als één van de prominentste carnavalisten op leeftijd, hij werd dan ook passend gevierd als een van de ouderdomsdekens door De Poipeplekkers.

Heel wat carnavalisten betuigen hun steun aan de familie nu hij overleden is. Dochter Jolijn: “In de hallen deed hij van alles, van lassen tot het plakken van isomo. Als we een stuk te kort hadden, reed hij erom. Als mensen nieuw waren in de groep, leerde hij ze de cultuur van carnaval kennen. Het was een hele zachte, lieve mens die weinig zei. Hij deed alles voor iedereen.”

Lid Feestcomité

Herman was ook lid van het Feestcomité van 2001 tot 2006 en maakte 42 jaar deel uit van AKV De Matotten. Zij besloten er in 2019 na 50 jaar mee te stoppen maar bestonden wel nog als onofficiële groep en daar maakte hij tot het laatste van zijn dagen deel van uit.

De uitvaart vindt zaterdag 9 juli om 9 uur plaats in crematorium Siesegem aan de Siesegemlaan in Aalst.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs