Drie doden bij explosies in Russische grensstad Belgorod, zegt gouverneur

Archiefbeeld 

Archiefbeeld ©  AFP

Bij explosies zijn in de Russische stad Belgorod, aan de grens met Oekraïne, minstens drie mensen om het leven gekomen. Dat meldt de gouverneur van de regio Vjatsjeslav Gladkov volgens staatspersagentschap TASS op zijn Telegram-kanaal. Volgens het leger zit Kiev achter de raketaanval.

Bron: BELGA

Er raakten ook vier mensen gewond, waaronder een 10-jarig kind. Volgens de gouverneur zijn ook 50 woningen beschadigd bij het “noodgeval” in Belgorod. Hij had het eerder over een reeks luide knallen die gehoord waren in de stad.

“De Russische luchtafweersystemen hebben drie Tochka-U-clusterraketten onderschept die de nationalisten afschoten richting Belgorod. Na de vernietiging van de Oekraïense raketten is het puin van een raket op een woning gevallen”, zegt de woordvoerder van het Russische ministerie van Defensie Igor Konasjenkov.

Het bericht kan niet onafhankelijk worden geverifieerd, Kiev heeft nog niet gereageerd.

Rusland heeft sinds het begin van de inval in Oekraïne op 24 februari regelmatig zijn beklag gedaan over Oekraïense aanvallen op zijn grondgebied. Naast Belgorod beschuldigen ook regio’s als Koersk en Brjansk de Oekraïners van beschietingen. Kiev reageert meestal niet op de berichten.

LEES OOK. Hoe Poetin alweer burgerdoden in Oekraïne probeert weg te liegen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over Oorlog in Oekraïne

Video

Keuze van de redactie