Dromen mag: logeren tussen de wolken in vliegende luxehotel op kernenergie

 © Newsflare

Miljardairs Elon Musk, Jef Bezos en Richard Branson willen korte, commerciële ruimtereizen populair maken bij de rijken der aarde. Maar nog voor zo’n reisjes als normaal worden beschouwd, willen uitvinders al een stapje verder gaan en toeristen voor langere tijd met hun hoofd hoog in de wolken laten logeren. Daarom ontwierp 3D-artiest, amateur-uitvinder én dromer Hashem Al-Ghaili de Sky Cruise, naar een eerder ontwerp van kunstenaar Tony Holmsten. Het vliegende, luxueus hotel heeft alles wat je op een cruiseschip kan vinden, maar met zicht op de wolken in plaats van zicht op zee.

De Sky Cruise is nog slechts een ontwerp en zou volgens Al-Ghaili pas mogelijk zijn na 2030. Het luchtschip zou nooit meer landen eens het opgestegen is, gasten zouden dan arriveren met vliegende shuttles of gewone vliegtuigen. Omdat het enorm veel brandstof zou kosten om het ding in de lucht te houden, wil de kunstenaar de motoren laten draaien op kernenergie. Dat is niet zo ver gezocht, klinkt het. Het Verenigd Koninkrijk zou al een tijdje werken aan een nucleaire reactor die klein genoeg is om in een vliegtuig te passen. “Verwacht wordt dat die miniatuur reactors rond 2029 operationeel zouden zijn”, aldus Al-Ghaili.

Sceptici vermoeden echter dat het project van de Berlijnse kunstenaar nooit van de grond zal raken. “Behalve dan als alle wetten van de fysica, zwaartekracht en aerodynamica plots niet meer gelden”, klinkt het schamper op sociale media waar Al-Ghaili zijn ontwerp van de Sky Cruise deelde. De man trekt zich de kritiek echter niet aan en is ervan overtuigd dat luchtreizen er ooit helemaal anders uit zullen zien. “Of zoals Einstein zei: ‘als het oorspronkelijke idee niet absurd is, is er geen hoop voor’.”

(pjv)

Aangeboden door onze partners

Meer video

Hoofdpunten

Keuze van de redactie