Domper voor David Goffin: landgenoot na zenuwslopende vijfsetter uitgeschakeld op Wimbledon

 

 ©  AP

David Goffin is uitgeschakeld in de kwartfinales van Wimbledon. Thuisspeler Cameron Norrie klopte onze landgenoot na een zenuwslopende wedstrijd in vijf sets.

Yanko BeeckmanBron: Belga

De Luikenaar begon sterk en maakte halfweg de eerste set het verschil. De tweede set verliep gelijkopgaand, maar Norrie, die kon rekenen op de steun van het thuispubliek, haalde de set binnen. De derde set was een snelle prooi voor Goffin, maar in set vier draaide de Brit de rollen weer om zodat de vijfde set de beslissing moest brengen. Ook daarin hielden beide spelers elkaar in de tang. Goffin verloor bij 5-5 zijn opslag, waarvan Norrie profiteerde om de eindzege binnen te halen.

Norrie treft in de volgende ronde topreekshoofd Novak Djokovic (ATP 3), die in de kwartfinales de Italiaan Jannik Sinner (ATP 13) wipte.

Met zijn ticket voor de kwartfinale evenaarde Goffin zijn beste prestatie ooit op het heilige gras in Londen. Eerder flikte de 31-jarige Luikenaar hetzelfde al in 2019. Op geen enkele Grand Slam raakte hij ooit verder dan de laatste acht. Vorig jaar moest hij Wimbledon overigens aan zich voorbij laten gaan door aanslepend blessureleed.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over David Goffin

Video

Keuze van de redactie