Niet te geloven horrorcrash in de Tour: terwijl toeschouwers doodleuk video’s maken op kasseistrook, knalt Daniel Oss tegen hen aan

 

Dat de kasseirit in de Tour slachtoffers zou maken, dat was te voorspellen. Maar Daniel Oss werd het slachtoffer van enkele onvoorzichtige toeschouwers.

Vincent Van Genechten

Terwijl die enkele renners achterna keken en filmden op de derde kasseistrook van de dag, knalde de Italiaan van TotalEnergies tegen hoge snelheid tegen hen aan. Met een zware smak tot gevolg en Danny van Poppel (BORA-hansgrohe) die over Oss vloog.

Ook Michael Gogl kwam zwaar ten val en moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis. De renner van Alpecin-Deceuninck zal niet meer starten in de zesde etappe. Oss kwam uiteindelijk op 13’07” binnen van ritwinnaar Simon Clarke.

De beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier ook te zien vanaf 2:20:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Gogl en Haig zijn de eerste opgevers in de Tour

De Oostenrijker Michael Gogl (Alpecin-Deceuninck) en de Australiër Jack Haig (Bahrain-Victorious) hebben woensdag in Arenberg de vijfde etappe van de Tour de France niet uitgereden. Zij zorgen zo voor de eerste twee opgaves in deze 109de Tour.

Beide renners waren betrokken bij een van de vele valpartijen tijdens de tumultueuze kasseirit. Gogl brak daarbij zijn sleutelbeen en bekken.

Door de twee opgaves kwamen nog in totaal 174 renners over de finish, waarvan een groot deel ook bij valpartijen betrokken geraakte. Onder meer Caleb Ewan en Florian Vermeersch hebben schrammen op hun lichaam, maar volgens hun ploeg, Lotto Soudal, zouden ze “op het eerste zicht” oké zijn.

 

 ©  AFP

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Tour de France

Video

Keuze van de redactie