Vooruit Zoersel neemt frisse start met nieuw bestuur en rekent op Conner-Rousseau-effect

bovenst rij vlnr Kurt Van Mensel, Marc Somers, Els Opdenbergh, onderste rij Bert Somers, Dimitri Goris, Gudrun Eyskens en Guido Pacqueé. ©  Vooruit Zoersel

Zoersel -

Na een periode van herbronning na de tegenvallende verkiezingsuitslag is Vooruit Zoersel opnieuw uit de startblokken geschoten met een nieuw bestuur.

Dat bestaat uit enkele bekende gezichten en een aantal nieuwe, jonge krachten. Els Opdenbergh en Marc Somers zijn als co-voorzitters de trekkers van de nieuwe ploeg. Ze worden hierin ondersteund door Kurt Van Mensel als secretaris en nog enkele gemotiveerde oude en nieuwe gezichten. Ook Marcs zoon Bert, Dimitri Goris en Laura Bogaerts maken deel uit van het nieuw bestuur.

“Na de vorige verkiezingen verloren we onze enige zetel in de gemeenteraad”, zegt Marc Somers. “Een periode van rust en zelfreflectie drong zich op. Waar Zoersel vroeger een koploper was op het vlak van sociaal vernieuwend beleid, solidariteit en gemeenschapsvorming, stellen we vast dat deze positie grotendeels verloren is. Nieuwe projecten voor betaalbare en sociale woningen blijven achterwege. Het zwembaddossier, dat door ons meer dan 10 jaar geleden werd aangekaart, zit muurvast. Buurt- en wijkoverleg werd afgeschaft en pas recent terug ingevoerd, na de uitbreiding van de coalitie. Op de gemeenteraad wordt regelmatig een populistische show opgevoerd waar eerder op de man gespeeld wordt dan dat er constructief wordt samengewerkt. Dit moet weer veranderen”, vindt Somers.

Els Opdenbergh: “De afgelopen jaren heb ik samen met afscheidnemend voorzitter Gudrun Eyskens de vlam brandend gehouden met een aantal kleine, gerichte activiteiten. Nu zijn we er met onze nieuwe ploeg klaar voor om er terug tegenaan te gaan met Vooruit Zoersel. We willen zorgen voor een positieve trendbreuk op enkele domeinen die ons nauw aan het hart liggen: sociale en betaalbare woningen, voldoende en kwaliteitsvolle infrastructuur voor alle inwoners en verenigingen, een modern en solidair mobiliteits- en milieubeleid.”

De socialisten zaten vroeger zelfs in de meerderheid en leverden een schepen, toen de s.pa samen met Groen in kartel opkwam. Maar bij de laatste gemeenteraadsverkiezing verloren ze hun enige zetel. Vooruit Zoersel heeft een goed gevoel bij de huidige ‘drive’ binnen Vooruit. “We merken dat sinds Conner Rousseau voorzitter is geworden, meer gemotiveerde en geëngageerde jonge mensen interesse tonen in Vooruit”, zegt Opdenbergh.

 kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus