Achtervolging van Franse auto eindigt in crash vlak bij de Gentse Feestenzone

 

 ©  IF

GENT -

Aan de Zuid in Gent is donderdag een auto met een Franse nummerplaat aan hoge snelheid gecrasht, vlak voor de Capitole. Het ging om een achtervolging.

Bert Staes

De wagen, een Peugeot met Franse nummerplaat, reed rond 20 uur aan hoge snelheid de binnenstad van Gent in. Getuigen zagen de wagen stadinwaarts vlammen, achtervolgd door enkele wagens van de politie.

Wat er gebeurd is, is nog onduidelijk. Maar het voertuig kwam tot stilstand vlak voor de Capitole, op een zucht van de drukke zone van de Gentse Feesten. In een poging om alsnog te vluchten, reed de Franse wagen verschillende andere wagens aan. Er is geen sprake van gewonden.

 

 ©  IF

De wagen werd achtervolgd van op de autostrade door de snelwegpolitie. De bestuurder was gevlucht van een controle en moet Gent binnengereden zijn via de B401. Het bleek nadien om een gestolen voertuig te gaan.

Getuigen zagen de wagen aan erg hoge snelheid richting binnenstad rijden. Van aan de Capitole is het niet veel verder meer tot de drukke binnenstad van Gent, waar momenteel tienduizenden mensen rondlopen voor de Gentse Feesten. De bestuurder, een vrouw, is gearresteerd.

 

 ©  IF

 

 ©  FVV

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie