Andries-Vandenbussche en Blommaert-Rodenburg roeien zich op WK U23 meteen bij de top twaalf

 

Vier Belgen openden vandaag vlekkeloos hun WK U23. Aaron Andries en Tristan Vandenbussche wonnen hun voorwedstrijd in de zware dubbeltwee. Mil Blommaert en Savin Rodenburg finishten een uur later in de lichte dubbeltwee knap tweede en pakten net als Aaron en Tristan daarmee meteen hun ticket voor de halve finale.

William Defraigne

Aaron Andries en Tristan Vandenbussche kregen nog voor hun eerste WK-race als winnaars van de B-finale in de World Cup te Luzern sowieso het etiket van finalekandidaat opgekleefd. Het Gents-Brugs duo maakte in de voorwedstrijd die steile verwachting alvast hard. In de tweede wedstrijdhelft eisten Aaron en Tristan het initiatief op en gaven het niet meer uit handen. Zonder in de slotmeters voluit te gaan lieten onze landgenoten de tweede snelste tijd op achttien teams noteren, een vaststelling waarmee ze donderdag vol vertrouwen naar de halve finales mogen uitkijken.

Savin Rodenburg (KR Sport Gent) en Mil Blommaert (Gentse RS) meldden zich een uurtje later aan de start van de lichte dubbeltwee. Het Gents duo kwam halfweg pas als derde door en besefte dat ze in de tweede wedstrijdhelft een tandje moesten bij steken om bij de eerste twee te finishen, de vereiste om zich rechtstreeks in de halve finale te roeien. Savin joeg het tempo op, waardoor onze landgenoten de laatste 500m als leiders in gingen. In de slotmeters moesten de Vlamingen zich wel nog gewonnen geven voor de felle eindsprint van de Nederlanders Van Velden-Lycklama, maar hun tweede plaats kwam niet meer in gevaar. Na de zeges van Tibo Vyvey en het duo Andries-Vandenbussche werd zo het derde Belgische halve finaleticket werd ook een feit.

Morgen opent de Gentse RS junior en vice-Europese juniorkampioen Boris Taeldeman met zijn voorwedstrijd in skiff zijn WKU19.

De Belgische resultaten.

Mannen U23

Dubbeltwee: 18 teams, drie voorwedstrijden, eerste twee plaatsen zich voor de halve finale.

Eerste voorwedstrijd:

1. ANDRIES - VANDENBUSSCHE (BEL) 6:26.51

2. Bulat - Corsunov (Mol) 6:29.35

3. Crough - Wood (Aus) 6:36.54

4. Seawright - Vazquez (Uru) 6:44.84

5. Foltz - Thomas (USA) 6:48.42

6. Hsieh - Chen (Tpe) 7:13.64

Aaron Andries (Gentse RS) en Tristan Vandenbussche (Brugse TR) klokten de tweede besttijd en plaatsen zich voor de halve finale.

Mannen U23 lichtgewicht.

Dubbeltwee: 17 teams, drie voorwedstrijden, eerste twee plaatsen zich voor de halve finale.

Eerste voorwedstrijd:

1. Van Velden -Lycklama (Ned) 6:30.32

2. BLOMMAERT - RODENBURG (BEL) 6:31.38

3. Purdy - Moore (Ier) 6:33.77

4. Triantafyllou - Symeonidis (Gri) 6:38.65

5. Jasmin - Nievarez (Phi) 6:47.42

6. Kumar - Toh (Sgp) 7:23.24

Mil Blommaert (Gentse RS) en Savin Rodenburg (KR Sport Gent) klokten de vierde besttijd en plaatsen zich rechtstreeks voor de halve finale.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Video

Keuze van de redactie