Roeien WKU23

Savin Rodenburg (KR Sport Gent) en Gentse RS’ers Aaron Andries en Mil Blommaert roeien zich op het WKU23 meteen bij de top twaalf

Het duo Rodenburg-Blommaert. 

Het duo Rodenburg-Blommaert. ©  BLL

De drie Gentse talenten, die dinsdag hun eerste WK-race moesten roeien, zetten van in de eerste meters hun ambitie in de verf. Aaron Andries en zijn Brugse teamgenoot Tristan Vandenbussche sloten hun voorwedstrijd in de zware dubbeltwee zegevierend af. Mil Blommaert (Gentse RS) en Savin Rodenburg (KR Sport Gent) finishten tweede en ook dat resultaat volstond om door te stoten naar de halve finale, lees de top twaalf op dit WKU23.

William Defraigne

Aaron Andries en Tristan Vandenbussche nestelden zich van in de eerste meters op een tweede plaats. In de tweede wedstrijdhelft vonden ze het welletjes en namen het heft van de Moldaviërs Bulat-Corsunov over. “De laatste 500m was het niet nodig om voluit te gaan om de zege en dat felbegeerd halvefinaleticket veilig te stellen. Dat Aaron en Tristan zo ook nog de tweede besttijd lieten noteren, schenkt ons veel vertrouwen voor de halve finale van donderdag”, stelt coach Evelien Ameel tevreden vast.

Veelbelovend toekomstbeeld

Ameel en Jonas Deconinck (Gentse RS) zagen een uurtje later nog twee andere Gentenaren zich in de top twaalf roeien. Savin Rodenburg (KR Sport Gent) en Mil Blommaert kwamen halfweg pas als derde door. Ze beseften dat ze in de tweede wedstrijdhelft een tandje moesten bijsteken om bij de eerste twee te finishen. Savin joeg het tempo op, waardoor onze landgenoten de laatste 500m als leiders in gingen. In de slotmeters moesten de Vlamingen zich wel nog gewonnen geven voor de felle eindsprint van de Nederlanders Van Velden-Lycklama, maar hun tweede plaats kwam niet meer in gevaar. Drie Gentse talenten dus die zich in hun Olympisch nummer meteen bij de top twaalf roeien. De roeitoekomst aan de Gentse Watersportbaan oogt toch wel veelbelovend.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs