Boekentip: 6 thrillers voor deze zomer

Ah, de zomer: altijd goed voor een boek thuis of in een vakantieoord. Jobat selecteert zes thrillers die, zoals je van ons mag verwachten, een link hebben met werk en jobs. Ook al is die link niet altijd even sterk aanwezig. Gelezen en goedgekeurd.

William VisterinBron: Jobat.be

Een aanrader is ‘Jullie allebei’ van Adele Parks over twee dames. De ene organisatieadviseur, getrouwd en stiefmoeder van twee jongens. De andere samen met een rijke Nederlandse zakenman in een luxe penthouse. Als beide dames verdwijnen, blijkt dat de twee een groot geheim delen.

Twee boeken uit onze Jobat-zomerthrillerlijst hebben een journaliste als hoofdpersonage. In ‘De huisgenoot’ van Sarah Bailey krijgt een reporter te maken met de moord op een huisgenoot waar ze negen jaar ervoor al over berichtte.

In ‘Studio Zes’ van de Zweedse Liza Marklund, een klassieker die opnieuw werd uitgebracht, vergaloppeert een jonge misdaadverslaggeefster zich in een eenvoudige moordzaak.

BV’s

‘De perfecte echtgenote’ van Darby Kane, een thriller met een hoog Gone Girl-gehalte, gaat dan weer over een makelaar die met haar man Aaron, een leraar, een perfect leven lijkt te hebben. Tot Aaron niet komt opdagen op zijn werk en zijn auto onvindbaar lijkt.

In ‘Een laatste uitweg’ van S.A. Cosby is de hoofdrol weggelegd voor Beauregard ‘Bug’ Montage, een automonteur die er een opmerkelijke bijverdienste op nahoudt: hij is namelijk ook vluchtautobestuurder en staat bij overvallen op bijvoorbeeld een juwelier in voor de snelle aftocht.

‘BV-DAY’ is de vreemde eend in de bijt. Het boek staat op de cover aangekondigd als thriller én mediasatire, en is geschreven door een bekende Vlaming die onder de schuilnaam Chris Van Gansbeke het BV-wereldje op de korrel neemt.

Ontdek ook:

Bron: Jobat.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen