Roeien WKU23

Aaron Andries naar WK-finale, duo Rodenburg-Blommaert op het nippertje uitgeschakeld

Savin Rodenburg en Mil Blommaert (onderaan) komen net tekort voor een finaleticket. 

Savin Rodenburg en Mil Blommaert (onderaan) komen net tekort voor een finaleticket. ©  BLL/RR

Donderdagnamiddag knokten drie Gentenaren in het WKU23 op het meer van Varese voor een felbegeerd finaleticket. De 19-jarige Aaron Andries (Gentse RS) loste ook bij de U23 de steile verwachtingen in. De Gentse RS-skiffeur won met zijn Brugse teamgenoot Tristan Vandenbussche de halvefinalerace en mag dus zaterdag opnieuw op jacht naar een WK-medaille.

Aaron Andries en Tristan Vandenbussche pakten in hun halvefinalerace uit met een indrukwekkende demonstratie. Het Gents-Brugs duo leidde van in de eerste meters en verwees elke tegenstand naar de verre achtergrond. “Toch moeten we het hoofd koel houden en alert blijven. Door hun resultaten worden Aaron en Tristan door iedereen in de favorietenrol geduwd. Dit brengt extra stress met zich mee en die mag op geen moment verlammend werken”, beseft coach Evelien Ameel.

Sterke Rodenburg en Blommaert

Ameel zag een halfuur later Savin Rodenburg en Mil Blommaert met amper drieëntwintig honderdsten van een seconde naast een finaleticket grijpen. “Onvoorstelbaar hoe die twee eerstejaarsenioren hier op dit WK voor de dag komen. Zij zijn hier op één na het jongste team en slaagden er bijna in om de Franse vicewereldkampioen Verger-Savaete uit de A-finale te roeien. Met hun 6’20”80 waren ze trouwens in die eerste halve finale tweede geëindigd en hadden ze dat felbegeerd finaleticket wel op zak gestoken.”

Evelien hoopt dat beide jonge Gentenaren hun ontgoocheling snel opzij kunnen zetten en zich volop zullen focussen op de B-finale, een race voor plaatsen zeven tot en met twaalf. “Hun WK is nu al meer dan geslaagd. We mikten bij hun WK-debuut naar de top vijftien. Vandaag bleken ze de vijfde snelste ploeg en dit op amper zeventig honderdsten van de allerbeste tijd. Dit had bij de start van dit WK niemand voor mogelijk gehouden”, besluit een tevreden coach Evelien Ameel.(bll)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs