Vice-Europese junior kampioen Boris Taeldeman roeit zich vlot bij de top twaalf

 

Boris Taeldeman was vandaag de enige Belg die het WK-meer van Varèse op moest. De vice Europese junior kampioen moest wegens de het breed deelnemersveld aan de slag in één van de vier kwartfinaleraces. Om door te stoten tot de halve finale, lees de top twaalf, moest de 18-jarige Gentenaar zich bij de eerste drie roeien. Boris loste perfect de verwachtingen in. Hij finishte tweede en mag dus zaterdag in de halve finalerace op jacht naar een derde Belgisch finaleticket.

William Defraigne

Boris Taeldeman nestelde zich van in de eerste meters op een veilige tweede plaats. Hij had snel door dat tegen het geweld van de Fransman Pierre Molins weinig in te brengen viel. De Gentenaar zorgde ervoor dat zijn tweede plaats nauwelijks in gevaar kwam. Enkel in de slotmeters moest hij de sprint van de Egyptenaar Marawan Mohamed in de kiem smoren. Boris Taeldeman slaagde in zijn opzet. Hij plaatste zich voor de halve finale met een elfde besttijd en zal dus wel een versnelling hoger moeten roeien om zich morgen te plaatsen voor de A-finale. “Boris heeft nu niks meer te verliezen. De ambitie was de top twaalf halen. Zijn WK is dus al geslaagd en al wat nu nog meer komt is leuk mee genomen!”, aldus een tevreden coach Jonas Deconinck.

Boris Taeldeman roeit zaterdag zijn halve finale om 10.50 uur. In de namiddag knokken zijn Belgische teamgenoten in het WKU23 voor de medailles. Tibo Vyvey opent met zijn A-finale om 15.47 uur. Aaron Andries en Tristan Vandenbussche starten hun race naar het erepodium op om 16.17 uur. De vierde Belgische boot, de lichte dubbeltwee Rodenburg-Blommaert, die nipt zijn A-finale miste, roeit de B-finale (7de tot 12de plaats) om 14.55 uur.

De Belgische resultaten.

U19 jongens.

Skiff: 24 skiffeurs, vier kwartfinaleraces, eerste drie plaatsen zich voor de halve finale.

1ste kwartfinale:

1. Pierre Molins (Fra) 7:04.31

2. BORIS TAELDEMAN (7:09.71

3. Marawan Mohamed (Egy) 7:11.34

4. Roman Moramenco (Mda) 7:15.54

5. Oscar Santos (Par) 7:18.37

6. Artem Matussevich (Kaz) 7:19.88

Boris Taeldeman (Gentse RS) klokte de elfde besttijd op 24 skiffeurs en plaatst zich voor de halve finale.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Video

Keuze van de redactie