Roeien WK U19 

Boris Taeldeman roeit zich moeiteloos naar de halve finale op het WK U19

Taeldeman werd tweede in zijn kwartfinale. 

Taeldeman werd tweede in zijn kwartfinale. ©  BLL

Boris Taeldeman, de skiffeur van de Gentse RS, was de enige Belg die vandaag in het WKU19 en U23 aan de slag moest. Taeldeman loste de verwachtingen in. Hij sloot de kwartfinale met een tweede plaats af en mag daardoor zaterdag in de halve finale knokken voor een stek in de A-finale.

Boris Taeldeman nestelde zich van in de eerste meters van de race op een veilige tweede plaats. Hij had snel door dat tegen het geweld van de Fransman Pierre Molins weinig in te brengen viel. De Gentenaar zorgde ervoor dat zijn tweede plaats nauwelijks in gevaar kwam. Enkel in de slotmeters moest hij de sprint van de Egyptenaar Marawan Mohamed in de kiem smoren. Taeldeman slaagde in zijn opzet. Hij plaatste zich voor de halve finale met een elfde besttijd, maar zal wellicht een versnelling hoger moeten schakelen om zich zaterdag te plaatsen voor de A-finale.

Energie in de tank

Coach Jonas Deconinck kadert die tweede plaats en elfde besttijd. “Boris zag dat de Fransman als een pijl uit een boog vertrok. Hij wou Molins niet meteen volgen omdat hij toch wat energie in de tank wou houden voor de A-finale. Die elfde besttijd is dus niet zo relevant. Boris beseft wel dat het zwaar dreigt te worden, maar hij ziet het wel best zitten.”

De Gentse resultaten.

U19 jongens.

Skiff: 24 skiffeurs, vier kwartfinales, eerste drie plaatsen zich voor de halve finale.

1ste kwartfinale:

1. Pierre Molins (Fra) 7:04.31

2. BORIS TAELDEMAN 7:09.71

3. Marawan Mohamed (Egy) 7:11.34

4. Roman Moramenco (Mda) 7:15.54

5. Oscar Santos (Par) 7:18.37

6. Artem Matussevich (Kaz) 7:19.88

 (bll)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs