Beachhandbal BK vrouwen

Don Bosco Gent verovert Belgische titel in het beachhandbal: “Onze eigen aanpak rendeerde”

Don Bosco Gent mag pronken met medailles, champagne en de beker. 

Don Bosco Gent mag pronken met medailles, champagne en de beker. ©  RR

De vrouwenploeg van Don Bosco Gent speelde het klaar om de Belgische titel in het beachhandbal te veroveren. De Gentse handbalmeiden bleven in de finale Union Beyne de baas.

“Eind juni eindigden we in de poulefase derde, nadat we de kruisfinale verloren tegen Union Beyne. Maar we verzamelden wel voldoende punten om de tweede ronde te halen. In deze poule dienden we zondag twee wedstrijden te spelen tegen Union Beyne en eveneens wedstrijden tegen Kreasa Houthalen. Die werden allemaal gewonnen. Voor het duel tegen Beyne waren we geprikkeld want het was ons streven om revanche te nemen. Iets wat ons ook lukte, al ging het niet vanzelf. Het ging er bij momenten bitsig aan toe, maar finaal wonnen we het pleit na het nemen van shoot-outs”, doet Lanya Van Tieghem haar verhaal. “De tweede wedstrijd tegen de Luikenaars deed er eigenlijk niet meer toe want we waren reeds zeker dat het een finale tegen Beyne zou worden. We lieten ons in de finale niet intimideren. We bleven kalm, hanteerden onze eigen aanpak en dat rendeerde.” Don Bosco Gent won met 14-12. “Deze Belgische titel is alvast mooi meegenomen en hopelijk kunnen we in het beachhandbal als team verder blijven groeien.”

De Gentse kampioenenkern bestond uit Lisa Van Laecke, Helena Bael, Anke Van den Heede, Linse Mattens, Ellen Rohe, Katinka Daems, Lanya Van Tieghem, Lien Lampens, Janne Lodewijckx, Asja Vogelsang en Sara De Smet. (gsg)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs