FOTO. Een vleugje ‘belle époque’... op de dinsdagmarkt


 

 © ghl

Lochristi -

Inflatie, stijgende prijzen en meer ellende... vandaag kon u het even vergeten op de dinsdagmarkt met een mooi 19de-eeuws tafereel van Luc Vincent en zijn echtgenote Karolien Dedeken. Met hun gracieuze verschijning in ‘belle époque’-stijl zorgden ze voor wat promotie voor het voorlaatste schuifje van de viering 800 Jaar Zaffelare, de Vintage Modeshow in Uyttenhove.

“Nog niet gedaan, dus we wagen het er even op“, vertelde Luc Vincent eerder deze week. “We proberen promotie te maken en te flyeren voor de Mode Vintage Show op de markt. Wanneer we zijn uitgedost stijl 1875, trekken we wellicht meer aandacht.” Het initiatief viel reuze mee, veel verwonderde blikken maar ook veel complimentjes voor Luc en (vooral) voor Karolien in hun prachtige ‘belle époque’-outfit. Alles volgens de regels van de kunst, want de voorzitster van het Vintage Modemuseum in Gavere waakte er angstvallig over dat alles netjes volgens de tijdsgeest verloopt. “Bijvoorbeeld de positie van de hoed is erg belangrijk”, aldus Karolien die gracieus over de markt anno 2022 gleed. Grappig wel, want hier en daar was er ook een kritische noot - wat mag - onder meer of haar schoenen ook bij haar 19de-eeuwse outfit hoorden. (lees verder onder de foto’s)


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl

Het enige minpuntje was natuurlijk... de warmte. Karolien had een beetje gezeurd met korte mouwtjes onder het bovenste laagje, maar Luc had het behoorlijk warm onder zijn hoge hoed. “Eigenlijk is mijn outfit al iets te chic voor dit moment van de dag, het is eerder al voor ontmoetingen of afspraken, zoiets”, vertelde hij. We vernamen ook nog dat de kleerkasten in de negentiende eeuw nog gevulder waren dan de onze, want voor de dames was er kledij voor verschillende momenten van de dag.

Het volledige verhaal van het evenement en de samenwerking met het Vintage Modemuseum in Gavere kon u hier al lezen op onze site van Het Nieuwsblad.

De 100 jaar Mode Vintage Show wordt drie keer opgevoerd in cultuurzaal Uyttenhove, op 10 september (15 u en 20 u) en op 11 september (15 u). Drie keer een wervelend spektakel met live show met veertig mannequins en kledij van 1875 tot 1975. De opbrengst gaat naar het Kinderkankerfonds Koester en OIGO. Tickets op www.zaffelare2021.info/tickets of 0485 971 095.

 Geert Herman

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs