Cocaïne-uithaler betrapt enkele dagen voor verjaardag: “Wilde een zot feestje doen”

 © BELGAIMAGE

De 37-jarige Albanees Luis G. riskeert 34 maanden cel. Enkele dagen voor zijn verjaardag werd hij met 46 kilogram cocaïne betrapt in de haven. “Er was mij 10.000 euro beloofd”, zei hij.

De scheepvaartpolitie in de haven van Antwerpen kreeg op 12 maart rond 2.30u de melding dat er mogelijke uithalers aan het werk waren op de terreinen van Becomar aan kaai 614 van Kanaaldokken B1-B2 in de haven van Antwerpen. De opgetrommelde politiemensen konden ’s nachts niemand aantreffen. Nauwelijks enkele uren later kreeg de politie opnieuw een gelijkaardige melding. Dit keer konden de inspecteurs wel verdachten aantreffen. Twee mannen hielden zich op vlak bij de afsluiting van de containerkaai. Een van hen kon ontkomen, de andere vluchtte naar de containers en werd daar opgepakt.

Het ging om de toen nog 36-jarige Luis G., een Albanees. Toen hij staande gehouden werd had G. vier sporttassen bij zich, gevuld met veertig blokken cocaïne. “In het totaal ging het om 46 kilogram cocaïne”, zei de aanklaagster.

Luis G. probeerde de feiten niet te verbloemen. Hij verklaarde dat hem 10.000 euro beloofd was, over zijn kompaan en opdrachtgever(s) zei hij niets. “Hij handelde uit winstbejag”, vond de procureur. Ze vorderde 34 maanden gevangenis en een boete van 20.000 euro.

De advocaat van G. vroeg de rechtbank om enkel de voorhechtenis als effectieve straf te geven. “Mijn cliënt heeft volledige bekentenissen afgelegd. Hij was enkele dagen na de feiten jarig en wilde een zot verjaardagsfeestje doen”, zei advocaat Jonathan Bogaerts. “In werkelijkheid heeft hij nog geen cent gekregen.” G. zelf erkende dinsdag dat hij een ‘dikke fout’ gemaakt heeft. “Zonder te denken heb ik mijn vrijheid verkocht”, zei hij.

De rechtbank spreekt zich uit op 11 augustus.

 (sare)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus