Naim (32) opent nieuwe ‘bubbeltheebar’: “Speciaal naar Indonesië gevlogen om research te doen”

Naim heeft alles in de zaak zelf ontworpen. 

Naim heeft alles in de zaak zelf ontworpen. ©  fvv

Gent -

Op citytrip of op TikTok het fenomeen ‘bubbelthee’ ontdekt? In de Brabantdam is er vanaf nu een nieuw adres waar je het populaire drankje met de zachte bolletjes kan proeven.

Max Dedulle

Yibei Tea is het geesteskind van Naim Din (32), die het drankje ontdekte via zijn kinderen. Voor wie het nog niet kent: bubbelthee is een zomers drankje dat wordt gemaakt van thee, melk, vruchtensiroop en zachte parels uit een soort zetmeel. “Mijn zonen zijn acht en tien, en hadden het gezien op sociale media”, zegt de Gentenaar. “Toen ik het zelf voor het eerst proefde, was ik er meteen weg van. In het buitenland, en zelfs in grote steden bij ons, is het al lang populair. In Gent kon je het alleen nog maar krijgen bij 8tea5 in de Sint-Niklaasstraat, terwijl je in Brussel wel tien zaken hebt. Tijd om er eentje te openen in mijn eigen stad, vond ik.”

Daarbij ging Naim niet over een nacht ijs. “Ik vond het belangrijk om alles zelf uit te bouwen. Daar hoorde een researchtripje bij naar Indonesië, waar bubbelthee al veel langer populair is. De thee en de koffie komen trouwens van De Draak: een kleine speler dicht bij huis, zodat we makkelijk konden overleggen over de perfecte smaak. Het logo heb ik zelf bedacht, zelfs de foto’s aan de muur heb ik zelf gemaakt. Er komt veel bij kijken, maar nu is het echt precies zoals ik het wil.” Ook de naam komt uit de koker van Naim: ‘Yi bei’ is Chinees voor ‘kap af’ en verwijst naar de bekers waarin hij de thee serveert. (lees verder onder de foto)

Naim serveert onder meer bubbelthee op basis van macha (groene thee). 

Naim serveert onder meer bubbelthee op basis van macha (groene thee). ©  fvv

Naast bubbelthee vind je bij Yibei Tea ook onder meer koffie en mojito-achtige bruisdrankjes. De zaak is al enkele weken open, en kreeg al heel wat toeristen en studenten over de vloer. “Dat zijn vaak mensen die bubbelthee kennen en via Google bij ons terechtkomen”, weet Naim. “Maar af en toe stappen er eens voorbijgangers binnen die er nog nooit van hebben gehoord. Het is eens iets nieuws voor hen, en ze reageren altijd positief.”

Maar de grootste fans van Yibei Tea? Dat zijn Naims zonen. “Ze zitten nu aan de bron! Intussen hebben ze de hele menukaart uitgeprobeerd.”

Yibei Tea, Brabantdam 24, 9000 Gent

 

 ©  fvv

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs