Roeien U23 lichtgewicht WK

Gentse roeiers Mil Blommaert en Savin Rodenburg ontpoppen zich tot revelatie: “Zege in B-finale overtrof alle verwachtingen”

Rodenburg en Blommaert geflankeerd door hun coaches. 

Rodenburg en Blommaert geflankeerd door hun coaches. ©  RR/BLL

In de schaduw van de wereldkampioenen Aaron Andries en Tristan Vandenbussche leverden Savin Rodenburg (KR Sport Gent) en Mil Blommaert (Gentse RS) een onverhoopt succesvol WK U23 af. Rodenburg en Blommaert, twee 19-jarige eerstejaarssenioren die pas half mei samen in een dubbeltwee stapten, wonnen de B-finale en sloten het WK af met een zevende plaats op de wereldranglijst.

Willam Defraigne

Rodenburg bijt de spits af. “Er zat zelfs meer in. In de halve finale snoepten de Franse vicewereldkampioenen Verger-Savaete in de slotmeters met miniem verschil dat laatste finaleticket weg. Met 6’20”80 waren we in die andere halve finale tweede gefinisht en hadden ons dus gekwalificeerd.”

De ontgoocheling moet wel immens geweest zijn.

Blommaert: “Dat valt niet te beschrijven! Uiteraard had niemand twee maanden geleden durven voorspellen dat we überhaupt naar het WK U23 zouden gaan. Gelukkig slaagden onze coaches Evelien Ameel en Jonas Deconinck erin om ons na die ontgoocheling toch te motiveren en ons helemaal gefocust naar de start van de B-finale toe te laten leven.”

Jullie deden meer dan dat, want de B-finale werd gewonnen!

Rodenburg: “Die zege maakte inderdaad alles goed. We roeiden iedereen los en realiseerden een tijd waarmee we in de A-finale brons hadden gepakt. Die ontgoocheling maakte snel plaats voor vreugde toen we beseften dat we begin september in Willebroek op het EK voor eigen publiek voluit voor de A-finale kunnen gaan. Die zevende WK-plaats smaakt immers nu wel naar meer.”

Mil, jij verliet deze winter TRT Hazewinkel en koos naar Gentse RS. Blij met je keuze?

Blommaert: “Onvoorstelbaar blij. Natuurlijk had ik die stap ook wel overwogen omdat ik in Gent hogeschool wilde studeren. Vorig seizoen leerde ik coach Jonas Deconinck en GRS-boegbeelden Aaron Andries, Boris Taeldeman en Mazarine Guilbert kennen. Toen was het me al duidelijk dat die club bekwame coaches telt. Daarnaast creëren zij ook zo’n positieve trainingsmentaliteit en teamspirit, dat vrijwel iedereen met veel goesting en ambitie naar de trainingen komt. Geloof me, de titels en de medailles van Aaron, het EK-zilver en de WK-finale van Boris en de finaleplaatsen van Mazarine zijn absoluut geen toevalstreffers en straks wil ik op het EK dat select Gentse RS-groepje verder aandikken”, belooft een dolgelukkige Mil Blommaert.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs