Wielrennen Elite z/c & Beloften Ronde van Namen

Toon Vandebosch wint eerste rit in Ronde van Namen, Arno Claeys baalt: “Sprint iets te laat ingezet”

Claeys wil zich tonen om een kans bij de profs te kunnen versieren. 

Claeys wil zich tonen om een kans bij de profs te kunnen versieren. ©  Marc Van Hecke

Het Alpecin-Deceuninck Development Team trekt de positieve lijn van de Ronde van Vlaams-Brabant door. In Biévre won Toon Vandebosch met duidelijk verschil de eerste rit voor Emile Brouwers (Basso Team Flanders) en een bijzonder actieve Arno Claeys (Team Elevate-Home Solution).

Freddy De Geest in Biévre

Bloedheet was het in Gedinne toen kort na de middag de 74ste Ronde van Namen opgang werd geschoten. Jonas Cornelis, de Nederlander Tristan Bloemen, Clément Fernandez en Stijn Siemons versierden een voorsprong van 1’15”. De Nederlander Pim Ronhaar legde als eerste de brug naar de leiders. In een latere fase muisde Ronhaar er alleen vanonder. “In schuifjes geraakten we met een ruime kopgroep voorop. Voorin vielen twee renners weg na een valpartij. De voorsprong met het peloton klom op tot driekwart minuut. Op twee kilometer van de finish waagde ik mijn kans, maar er werd meteen gereageerd. Ik liet me uitzakken tot in de staart van de kopgroep en dat bleek een verkeerde keuze. Toon Vandenbosch kreeg enkele meters cadeau en die kregen we niet meer dicht. Vanuit laatste positie sprintte ik nog naar de derde plaats”, vertelt Claeys, die met ploegleider Steven De Landtsheer de finishfoto controleerde omdat hij dacht dat hij tweede eindigde.

Op karakter

In het wedstrijdbegin was Claeys ook al eens betrokken bij een aanval. “Op de eerste klim testte ik de benen en die voelden niet echt super aan. Vorige week trapte ik in Bambrugge in de boter en had ik altijd moeten winnen, nu had ik dat gevoel niet. Op karakter ben ik toch meegesprongen toen het na de tweede beklimming in Bellefontaine scheurde. Dit is een belangrijke ronde. Ik blijf hopen op een kans bij de profs en wil me in deze vijfdaagse in de kijker rijden. Wie op de Citadel in Namen een goed eindklassement laat optekenen, kleurt zijn visitekaartje wat bij.”

Hitte

Gil Gelders (tiende) en Jente Michels (twaalfde) strandden aan het wiel van de koplopers. Emiel Verstrynge zuchtte en pufte. “Slecht, gepakt door de warmte, maar ik heb wel doorgebeten. Deze rittenkoers is voor onze ploeg met ritwinst goed begonnen. De komende dagen zou het me goed uitkomen indien het minder warm zou zijn”, liet de Adegemnaar aan het voetbalstadion van Biévre optekenen.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs