Oostmalle heeft met De Barkruk eigen zomerspel, geïnspireerd op VRT-hit De Stoel

De Oostmalse Barkruk, met achter de kruk winnares Leen. Alle anderen kregen een ijsje. 

De Oostmalse Barkruk, met achter de kruk winnares Leen. Alle anderen kregen een ijsje. ©  Stanny Correwijn

Malle -

Leen Sonck was woensdag de eerste winnaar van De Oostmalse Barkruk, editie 2022. De Oostmalse middenstand kopieerde de zomerse succesformule van De Stoel op de VRT en geeft er nu voor het derde jaar op rij een eigen twist aan.

Kristin Matthyssen

In plaats van een strandstoel, mikt de Oostmalse Middenstand elke woensdagavond een barkruk op een locatie in het dorp. Wie daar als eerste op zit met het gevraagde voorwerp, wint een prijzenpakket met totaalwaarde van zeker 100 euro, geschonken door de twintig deelnemende handelaars van Oostmalle.

Elke woensdag van augustus om 20u wordt de foto van de kruk op de Facebookpagina van Middenstand Oostmalle gezet.

Rennen om de eerste te zijn, en dan vaststellen dat er al iemand staat. 

Rennen om de eerste te zijn, en dan vaststellen dat er al iemand staat. ©  Stanny Correwijn

Er werd afgetrapt met een vrij eenvoudige opdracht, want de meeste Oostmallenaren herkenden meteen de contouren van het huisje bovenop de ijskelder in Domein de Renesse. Als tip stonden er nog icoontjes van een kasteel, vleermuis en spook bij. Het mee te brengen voorwerp was een Harten Aas van een kaartspel. De snelste vergat in al zijn enthousiasme die gevraagde speelkaart, zodat Leen Sonck met de cadeaumand naar huis ging. Iedereen die zijn kans waagde kreeg als troostprijs een ijsje.

Leuk: de Oostmalse Middenstand zorgt dat er altijd een compilatiefilmpje verschijnt dat in versneld tempo wordt afgespeeld zoals bij de VRT. Het valt op hoeveel Mallenaren, jong en oud, zich met dit zomerspel amuseren. (kma)

Een leuk zomerspel, de Oostmalse Barkruk. 

Een leuk zomerspel, de Oostmalse Barkruk. ©  Stanny Correwijn

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs