Brand uitgebroken op vijfde verdieping van appartement aan Watersportbaan: 50 bewoners geëvacueerd

© Simon Dekaezemaker

Gent -

In een appartementsgebouw aan de Neermeerskaai, aan de Watersportbaan, is donderdagmiddag brand uitgebroken. Vijftig bewoners werden tijdelijk geëvacueerd. “Vijf mensen raakten gewond én drie daarvan moesten naar het ziekenhuis afgevoerd worden”, klinkt het bij de brandweer.

Sander Luyten en Simon Dekaezemaker

Opschudding aan de Watersportbaan donderdagmiddag. De politie en brandweer rukten massaal uit nadat ze melding kregen een brand in een appartementsgebouw aan de Neermeerskaai. De brand zorgde voor een hevige rookontwikkeling die tot in de andere appartementen merkbaar was.

De buurt rond het appartementsgebouw werd daarop afgezet door de Gentse politie “Zo’n 40 à 50 bewoners van het gebouw zijn geëvacueerd en werden daarop opgevangen in een school in de buurt”, laat brandweerwoordvoerster Anouk Veyt van Brandweerzone Centrum weten.

 

 ©  fvv

Vijf gewonden

De brandweer kreeg de brand snel onder controle. Bij het incident raakten vijf mensen gewond. Drie daarvan werden met rookintoxicatie afgevoerd naar het ziekenhuis. “Er was vooral sprake van een hevige rookontwikkeling in het gebouw en niet van een uitslaande brand”, zegt Veyt.

De verschillende verdiepen van het appartementsgebouw werden door de brandweer geventileerd. Deze werden daarop vrijgegeven. Alleen voor de vijfde en zesde verdieping van het gebouw duurde dat nog wat langer. Daar moest de brandweer eerst nog een grondige controle uitvoeren.

 

 ©  fvv

 

 ©  SD

 

 ©  SD

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs