Basketbal Beker van Vlaanderen

Oost-Vlaamse ploegen zien Beker van Vlaanderen als ideale voorbereiding

Vanaf midden augustus herneemt het basketbal met de eerste fase van de Beker van Vlaanderen. We peilden naar de ambities in tweede landelijke en provinciale heren.

Sgolba Aalter trekt het hoogste lot met een confrontatie tegen de buren uit Hansbeke. Jammer genoeg op verplaatsing. Dirk Baete doet de plannen uit de doeken. “De eerste bekermatch thuis is tegen Hades Kiewit op zaterdag 3 september om 20.30 uur. Ambities? Nee, we zien het als goede oefenmatchen.” Bij Falco B en Gembas liggen de verwachtingen iets hoger. “Er is zeker ambitie. Onze eerste thuismatch is tegen Gistel op zaterdag 27 augustus om 20.30 uur”, weet Pat Gevaert van Falco B. Bij Gembas is de drang om een ronde verder te bekeren nog duidelijker. Steven Van de Vyver: “Meedoen aan de beker is zeker niet onze ultieme doelstelling. Overleven we echter onze poule, dan bekeren we tegen kampioen in Top Division 1 Lommel. Voor ons een absolute galamatch.”

Eerste provinciale

Ook bij eersteprovincialer Laarne lijkt winnen even belangrijk als deelnemen. Koen Van Bouchaute: “We zitten in een heel sterke poule. Toch doen we mee aan de beker onder het motto dat elke match moet gespeeld worden. De competitie en het bereiken van de play-offs is dit jaar echter de grote ambitie. Voor de beker zien we wel.” Laarne bekert thuis een eerste keer tegen Kontich B op 27 augustus om 18.00 uur. Op 11 september volgt een ultieme streekderby thuis tegen Gentson. Datzelfde Gentson opent de campagne reeds op 14 augustus (15.00 uur) met een thuismatch tegen Mibac.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs