Gents park drie dagen omgetoverd tot zwoel festival met duizenden bezoekers: “Maar we laten het wel proper achter”

 

 ©  Bermuda Festival

Gent -

Het Keizerspark is vanaf vrijdagavond drie dagen het decor van het Bermuda Festival. Zwoele muziek, foodtrucks en pintjes zijn de ingrediënten van een stevig feestje. Er worden per dag 3.000 bezoekers verwacht. “Maar we laten de locatie properder achter dan we ze vonden”, klinkt het.

Simon Dekaezemaker

“Het Keizerspark is zo’n schone plek en hier vond lang geen zomers festival plaats”, zegt Lieven Dermul. In 2017 organiseerde hij daarom met Kim Vlaminck voor het eerst Bermuda Festival. Een groot succes en na twee jaar van afgelastingen door corona is het festival dit jaar klaar voor de 4de editie.

Het concept is simpel. Overdag zijn kinderen de baas en kunnen ze zich uitleven op springkastelen. “Zondag is er ook een dj-set voor kinderen: Bonkie Bonkie Soundsystem”, zegt Dermul. “Ze mogen nummertjes aanvragen en zich volledig laten gaan.” Er zijn foodtrucks en drankkramen voorzien. (lees verder onder foto)

 

 ©  Bermuda Festival

Tegen de avond worden de kinderen opgehaald door de babysit en begint het zwoel feestje pas echt. Er zijn twee podia met dj’s voorzien. “Op de ‘Miami Stage’ hoor je pophits van Dua Lipa of Abba”, zegt Dermul. “Op de ‘Puerto Rico Stage’ gaan we voor urban. Voor elke bezoekers dus wat wils.”

Betalen op het festival zal voor het eerst volledig cashless gebeuren. Een pintje of een burger kopen, kan enkel via je bankkaart of app. Het feestje start vrijdagavond om 17 uur en duurt tot zondag om 20 uur. De organisatie maakt er een punt van het park proper achter te laten: “We werken afvalarm, met herbruikbare bekers en laten het park altijd properder achter dan ervoor”.

INFO: Bermuda Festival, in het Keizerspark. Vrijdagavond vanaf 17 uur, zaterdag en zondag vanaf 14 uur. Vrijdag en zaterdag stopt het feest om 1 uur, zondag om 20 uur, www.facebook.com/BermudaFestGent

 

 ©  Bermuda Festival

 

 ©  Bermuda Festival

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs