Dafne Schippers meldt zich met nieuwe rugblessure af voor EK atletiek

 

 ©  REUTERS

Dafne Schippers heeft zich afgemeld voor het EK atletiek in München, later deze maand. De 30-jarige Nederlandse sprintster ondervindt hinder van een rugblessure.

Maarten DelvauxBron: BELGA

“Dat het leven van een atlete niet altijd even makkelijk is, dat wist ik al een tijdje. In Italië is er een nieuwe rugblessure bijgekomen, terwijl ik dacht dat ik er vanaf was”, schrijft Schippers op Instagram. “Op foto’s en scans was een breukje in mijn wervels te zien. De timing had niet slechter gekund, aangezien ik volledig gefocust was op de EK. Ik ga mijn teamgenoten nu vanuit huis aanmoedigen en er alles aan doen om snel te herstellen.”

De tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter ontbrak vorige maand op de WK in Eugene, maar ze had zich op de 100 meter wel geplaatst voor de Europese kampioenschappen. Schippers ziet 2022 als een “tussenjaar” waarin ze zich focust op de 100 meter en de 200 meter laat zitten. Haar beste seizoenstijd is 11.13, ruim drie tienden boven haar Nederlands record (10.81).

Het EK atletiek staat van 15 tot en met 21 augustus op de agenda. München organiseert van 11 tot en met 21 augustus een multi-EK. Behalve atletiek staan ook wielrennen (weg, baan, mountainbike en BMX), beachvolleybal, turnen, roeien, tafeltennis, triatlon, kanosprint en sportklimmen op het programma. De atletiekwedstrijden vinden plaats in het Olympiastadion.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Video

Keuze van de redactie