Basketbal Beker Vlaanderen Landelijk (V)

Vrouwenclubs maken zich gereed om nieuw basketbalseizoen aan te snijden

Midden augustus programmeert Basket Vlaanderen de eerste wedstrijden voor de vrouwen in de Beker van Vlaanderen. Beschouwen de Oost-Vlaamse clubs deze beker als voorbereiding, of ligt de lat toch iets hoger?

Nils Strumane is als kersvers coach van het ambitieuze LDP Donza de eerste gesprekspartner. “Of we die beker ook kunnen winnen? De Top Divisionploegen doen wel niet mee, maar die beker winnen is niet simpel. In eerste landelijke zitten heel wat topploegen. B-ploegen kunnen ook altijd jonge speelsters uit hun A-kern oproepen. Hoe dan ook hebben we zeker de ambitie om altijd te winnen.” LDP Donza debuteert thuis op 27 augustus om 16.15 uur tegen Aartselaar. Reeksgenoot Gentson doet dat pas op 24 september tegen Houthalen. Gentsoncoach Wesley Wauters: “We willen zo ver mogelijk geraken. We hebben een andere groep dan vorig seizoen dus het wordt wat aanpassen, maar we gaan ervoor.”

Iets uitproberen

Vanuit tweede landelijke is Gentson B er vroeger bij met een thuismatch op 20 augustus tegen Zuiderkempen. Opworp om 20.45 uur. Bij Wildcats Gavere is Ronald Grunewald duidelijk. “Wij moeten vier nieuwe speelsters inpassen. De Beker van Vlaanderen geldt dus voor ons als voorbereiding.” De Wildcats spelen thuis tegen Lommel op 27 augustus om 16.30 uur. Laarne B debuteert in de beker zondag 14 augustus om 15.00 uur tegen Houthalen. “Onze ambities liggen niet echt bij bekerwinst, maar we spelen wel altijd om te winnen”, zegt Freija Huys. “Dergelijk lange voorbereiding biedt ook de coach een ideale gelegenheid om een en ander uit te proberen.” Gembas en Feniks tenslotte spelen thuis bekermatchen op 20 augustus (18.15 uur) en 27 augustus (18.20 uur) tegen Melsele en Houtem B. (jgn)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs