Tennis  Vrouwen 2  Enkeltornooi TC Heidepark

Celia Hill (17) wil eindelijk gaan oogsten: “Ik heb een jaar geïnvesteerd om mijn forehand om te toveren”

Celia Hill (rechts)

Celia Hill (rechts) © Vel

Na een moeizame winter en vele uren trainingsarbeid komt Celia Hill (17) terug aan de oppervlakte. Haar eerste finaleplaats bij vrouwen 2 op TC Heidepark was een beloning voor haar noeste werk, maar nu wordt het ook tijd voor die eerste tornooizege.

Met 181 inschrijvingen was het enkeltornooi van TC Heidepark opnieuw een succes. En wat opviel: er kwamen heel wat spelers uit het Antwerpse afgezakt naar Kessel-Lo. De zege bij mannen 2 ging dan ook niet toevallig naar Thomas Bastiaens uit Kapellen en bij vrouwen 2 stond de Antwerpse Noortje Schroven (80 punten) in de finale.

Een zware dobber dus voor thuisspeelster Celia Hill (75 punten), die erop gebrand was om het publiek te verwennen in haar eerste finale van het seizoen.

“Bij de jeugd had ik al eens van haar gewonnen, maar ik wist van insiders dat haar niveau sterk verbeterd was.”

“Ik begon geconcentreerd en kreeg kansen om het eerste spelletje binnen te halen, maar dat lukte niet. Jammer, want nadien nam Noortje met haar harde slagen een tussenspurt en kreeg ik een 6-0 om de oren”, blikt Hill terug op de eerste set.

Veel te laat

“Nadien bleef ik proberen om haar ballen snel te nemen en dat lukte af en toe dankzij mijn benenwerk en goede backhand. Toch duurde het tot 5-0 vooraleer ik mijn eerste opslagspel won, veel te laat natuurlijk.”

“Na die 6-0 en 6-1 was ik ontgoocheld, want het kan niet dat je de avond voordien tijdens de halve finale een veel beter niveau haalt en dat dan tijdens de finale niet kan herhalen. Toch heb ik de knop snel omgedraaid omdat dit belangrijke leermomenten zijn.”

Dit seizoen draait bij Hill namelijk maar om één ding: haar forehand optimaliseren, waardoor ze de wisselvalligheid uit haar spel krijgt. “Ik had een heel extreme greep, waardoor ik gemakkelijk topspin sloeg, maar weinig kracht kon zetten.”

“Daarom besliste ik na jaren twijfelen samen met mijn coach Jean-Pierre Van Bladel om mijn techniek aan te passen. Zoiets vergt tijd, ik heb nu een jaar geïnvesteerd om mijn forehand om te toveren. Die begint nu stilletjes aan te draaien, dus ik hoop dat er deze zomer nog veel finales volgen”, besluit Hill. (khk)

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Sportnieuws uit jouw gemeente

Video

Keuze van de redactie